De ce ne îngrășăm în vacanțe?

Vacanță nu trebuie să însemne neapărat vacanță de la meniurile sănătoase și echilibrate caloric.
  • Publicat:
De ce ne îngrășăm în vacanțe?
foto Shutterstock

Sărbătorile de Iarnă – Crăciunul și Revelionul sunt un prilej de bucurie dar și de a acumula kilograme în plus.
În aceeași categorie se înscrie și concediul de vară. Mulți se întreabă cu câte kilograme în plus se vor întoarce din vacanță? Ce se întâmplă de fapt?

 

Răspunsul îl are fiecare dintre noi și cu siguranță se aseamănă. Vacanța este pentru unii un prilej de relaxare totală și de a scăpa de griji. Și atunci când numărul kilocaloriilor ingerate este mai mare decât numărul kilocaloriilor consumate zile la rând, ne îngrășăm. Fiecare după metabolismul, vârsta, cantitatea de mușchi și evident poftele sale. Persoanele care aleg vacanțe active (drumeții pe munte, pe dealuri, hiking, treking) nu prea se plâng de kilograme în plus, din contră unii se întorc mai tonifiați. Și dacă fiecare ar trebui să-și care în spate mâncarea, cortul, saci de dormit, accesorii pentru gătit, cosmetice etc cu siguranță mâncarea nu ar mai fi o prioritate în vacanță.

All inclusive înseamnă oare și kilograme în plus?

Vacanțele în care există risc să te îngrăși sunt cele în care mâncarea este la discreție. Fie că ai un meniu all inclusive și poți alege din sute de preparate zi de zi, fie că mergi și restaurant în restaurant pentru a testa bucătăria locală tentațiile sunt mari. La fel și poftele. Așadar, alegeți poate un plan de mese dozat activităților fizice.

Mulți nu se îngrașă din mâncare ci din băuturi…

Ei bine, alcoolul (mulți cred că berea e nevinovată vară) combinat cu cockteiluri dulci, cafele pline de frișcă, ciocolată, bomboane pot contribui rapid la procesul de îngrășare. Asta ca să nu mai vorbim despre pizza, paste la discreție. Știți câte kilocalorii are o Pina colada? În varianta completă cu rom, suc de ananas, frișcă ar putea ajunge chiar la 650 de kilocalorii. Iar o cafea cu înghețată, frișcă, toppinguri de caramel ar putea chiar depăși 500 de kilocalorii.

Așadar, bucurați-vă de vacanță, plimbați-vă mult, uitați de telefoane și computere. Hidratați-vă cu apă cât mai des. Poftele vor fi stăpânite mai ușor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân