De ce ar trebui să bei un shot de ulei de măsline în fiecare dimineață. 4 beneficii majore pentru sănătate

  • Publicat:
De ce ar trebui să bei un shot de ulei de măsline în fiecare dimineață. 4 beneficii majore pentru sănătate

Stim cu totii ca uleiul de masline este benefic pentru sanatate, in special datorita continutului sau ridicat de grasimi mononesaturate si antioxidanti.

Dar daca nu reusesti sa consumi zilnic ulei de masline, un nou obicei care se pare ca devina tot mai popular te-ar putea ajuta. Este vorba despre consumul unui pahar de shot cu ulei de masline in fiecare dimineata.

Unele celebritati, printre care Kourtney Kardashian, Beyonce sau Ryan Seacrest au dezvaluit ca au acest obicei de a bea cantitati mici de ulei de masline in fiecare zi.

Uleiul de masline, in special cel extravirgin, este un superaliment cu calitati antiinflamatorii, sustine microbiomul intestinal si poate chiar sa imbunatateasca functionarea creierului.

„Este plin de compusi antioxidanti, precum vitamina E, oleaceina si oleocantal, dar si de compusi numiti polifenoli, care sunt excelenti pentru par, piele, articulatii si mentinerea greutatii”, declara medicul nutritionist Abigail Roberts pentru Yahoo Life. Vezi AICI continuarea: De ce ar trebui sa bei un shot de ulei de masline in fiecare dimineata

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân