Câte zile rezistă iaurtul în frigider, de fapt. Mulți români nu au ținut cont de acest detaliu

  • Publicat:
Câte zile rezistă iaurtul în frigider, de fapt. Mulți români nu au ținut cont de acest detaliu

Majoritatea românilor au lactate în frigider, însă nu știu cât timp le pot păstra odată desigilate. Află și tu cât poate rezista un iaurt desfăcut la rece și după cât timp nu mai este bun!

Lactatele, cele mai perisabile alimente

Toate doamnele care au copii mici au iaurt în frigider. Mirosul și culoarea sunt indicatorii principali ai prospețimii acestuia. Pentru a scăpa însă de riscurile asociate și de diverse probleme de sănătate, specialiștii recomandă următoarele:

  • achiziționarea de iaurturi mici care pot fi consumate imediat după desfacere
  • aplicarea unei folii alimentare după deschidere în cazul celor cu gramaj mare

În general, iaurtul desfăcut poate fi păstrat în frigider timp de aproximativ 5-7 zile. Aceasta este o estimare generală, desigur, și poate varia în funcție de factori precum tipul de iaurt, calitatea ingredientelor și temperatura din frigider.

Este indicat, de asemenea, să verificăm aspectul și mirosul iaurtului înainte de consum pentru a ne asigura că nu prezintă semne de deteriorare sau miros neplăcut.

Citește și: De ce este bine să ai mereu în frigider o cutie de iaurt!

Durata de păstrare a iaurtului sigilat

Dacă iaurtul nu a fost deschis, însă, acesta poate fi păstrat în frigider și până la 1-2 săptămâni după dată înscrisă pe ambalaj.

Atenție! Este important să verificăm dată de expirare înainte de a decide să consumăm iaurtul nedesfăcut, iar aspectul și mirosul să fie normale.

Cum ne dăm seama că iaurtul este stricat?

Ei bine, iaurturile (și lactatele în general) sunt alimente foarte sensibile la schimbările de temperatură și cu atât mai mult, dacă au zahăr adăugat sau ingrediente conexe (siropuri, fructe, etc).

Prin urmare, dacă vrei să știi dacă iaurtul tău este stricat, trebuie să fii atentă la următoarele lucruri:

  • Prea mult lichid. Când lichidul este în cantitate mare, iaurtul a devenit foarte acid și nu mai este indicat spre consum.
  • Miros ranced. Dacă simți un miros ciudat (acru în cele mai multe dintre cazuri), nu mai consuma iaurtul!
  • Textura brânzoasă. Uneori, când un iaurt se strică, textura acestuia se schimbă.
  • Mucegai. Chiar dacă apare o mică pată de mucegai, tot iaurtul ar trebui aruncat.

Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci iaurt dimineața. Efectele spectaculoase care te vor convinge să îl consumi la micul dejun

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân