Cafeaua cu ciuperci: rețeta care ameliorează stresul

Cafeaua cu ciuperci este un tip de cafea care presupune folosirea pudrei de ciuperci medicinale ca ingredient principal.
  • Publicat:
Cafeaua cu ciuperci: rețeta care ameliorează stresul
Cafeaua cu ciuperci: rețeta care ameliorează stresul

Cafeaua cu ciuperci este un tip de cafea care presupune folosirea pudrei de ciuperci medicinale ca ingredient principal, obținând astfel un amestec unic de cafea și ciuperci medicinale cu proprietăți adaptogene, îmbunătățire cognitivă, sprijin imunitar, beneficii antioxidante și beneficii pentru sănătatea tractului gastrointestinal.

Cafeaua cu ciuperci: beneficii pentru sănătate

În primul rând, multe dintre ciupercile folosite în cafeaua cu ciuperci sunt considerate adaptogene. Adaptogenii sunt ierburi sau substanțe care ajută organismul să se adapteze stresului și să mențină homeostazia. Consumul lor cu regularitate poate sprijini starea generală de sănătate și rezistența la stres.

Mai mult, anumite ciuperci folosite în această cafea cu ciuperci au proprietăți de îmbunătățire a funcției cognitive. Și, pentru că sunt bogate în antioxidanți, anumite ciuperci sunt benefice în lupta împotriva stresului oxidativ.

Cum se prepară?

Pentru prepararea cafelei cu ciuperci ai nevoie de:

  • cafea instant sau boabe
  • pudră de ciuperci
  • apă fierbinte
  • opțional- îndulcitor sau lapte

Mod de preparare:

Fierbe cafeaua folosind metoda preferată, iar mai apoi, după gust, adaugă pudra de ciuperci în cafea. Amestecă până se dizolvă complet. Dacă simți că este necesar, adaugă îndulcitor sau lapte, după preferințe. Poți consuma această cafea atât caldă sau cu gheață dacă simți nevoia de o băutură răcoritoare.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc