Cafea cu broccoli, cel mai nou trend

Un nou trend a început să facă furori în Australia: cafeaua cu pudră de broccoli.
  • Publicat:
Cafea cu broccoli, cel mai nou trend
FOTO: shutterstock / Cafea cu broccoli, cel mai nou trend

Dacă până acum am întâlnit conopida folosită în numeroase reţete, de la smoothie-uri până la înlocuitor al orezului, de data aceasta şi broccoli şi-a găsit o nouă ”utilitate”. Mai exact, să ne îmbunătăţească dimineţile cu o cafea aromată.

Conceptul de cafea din broccoli a luat naştere în Australia, după ce locuitorii din Australia au căutat să diversifice produsele şi totodată să reducă risipa, mai ales că cercetările arată că majoritatea australienilor încă nu consumă necesarul zilnic recomandat de legume. Astfel, opţiuni precum pudra de broccoli ajută la atingerea acestui aspect. Creatorii acestei băuturi au declarat pentru site-ul Science Alert că această băutură a primit numeroase recenzii.

Pentru a prepara cafeaua cu broccoli, legumele sunt uscate, apoi măcinate pentru a obţine o pudră fină, care mai apoi este adăugată în cafea. Şi, pentru că nu înlocuieşte zahărul, această pudră vine la pachet cu câteva beneficii: două linguriţe de pudră de broccoli sunt similare unei porţii de legume.

”Îmi place ideea unui astfel de produs, pentru că se foloseşte pentru a reduce risipa de mâncare şi este totodată un mod simplu de a consuma legume, în special crucifere care protejează împotriva cancerului şi a bolilor cardiovasculare, amândouă cunoscute ca principale cauze de deces”, a spus Cynthia Sass, nutriţionist. ”Multe persoane beau cafea zilnic, aşadar este un mod ideal de a crea o schimbare sănătoasă în stilul de viaţă”, a continuat nutriţionistul.

Dacă nu te simţi pregătit să încerci pudra de broccoli în cafeaua de dimineaţă, poţi testa alături de un smoothie sau ca topping pentru guacamole. Totodată, să nu uităm de beneficiile cafelei. Pe lângă aroma delicioasă şi energia pe care o oferă organismului, aceasta vine la pachet şi cu antioxidanţi necesari sănătăţii organismului. În plus, nu de puţine ori s-a vorbit despre consumul de cafea, care poate duce la scăderea riscului apariţiei bolilor de inimă, a diabetului şi decesului timpuriu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân