Alimentul-minune care costă doar 2 lei în România. Are calorii negative și te ajută să slăbești rapid și sănătos

  • Publicat:
Alimentul-minune care costă doar 2 lei în România. Are calorii negative și te ajută să slăbești rapid și sănătos

Cu doar 2 lei, prețul mediu de pe piață, țelina, căci despre ea vom vorbi azi, aduce cu sine numeroase beneficii pentru sănătate. Inclusiv tulpina și frunzele, nu doar rădăcina, pot fi integrate în mâncăruri.

Țelina și beneficiile sale: de ce și cum să o integrezi în alimentație

Țelina face parte din familia rădăcinoaselor alături de morcov, fenicul, pastarnac și rădăcina de pătrunjel.

Țelina, și în special frunzele acestei plante, au un conținut mare de apă. O poți considera, așadar, pe lângă o legumă sănătoasă, și o sursă bună de hidratare.

Are efecte detoxifiante și calmante

Țelina are efecte detoxifiante, antiinflamatorii, antidepresive și antibiotice, atât în cazul consumului rădăcinii, dar și a frunzelor plantei – ea poate preveni sau vindeca zeci de afecțiuni.

Iată de ce e bine să consumi țelină:

Țelina sprijină bună funcționare a sistemului cardiovascular

Țelina menține sănătatea sistemului cardiovascular și reduce nivelul hormonului stresului din organsim. În acest fel, tensiunea arterială scade, iar circulația sângelui este fluidizată.

Țelina este benefică în curele de slăbire

Datorită efectului puternic detoxifiant, țelina este un bun aliat în procesul de slăbire. Conținutul ridicat de apă are un excelent efect diuretic.

Țelina acționează și asupra sistemului digestiv

Țelina poate avea efect laxativ, în special atunci când este consumată dis-de-dimineață, pe stomacul gol. O cură de 2-3 zile cu suc proaspăt de țelină te poate scapă de constipație.

Țelina te poate ajută și dacă ai o digestie anevoioasă, nu ai poftă de mâncare, te confrunți cu afecțiuni precum ulcer sau hepatită.

Cum integrăm rădăcina de țelină în alimentație?

Țelina poate fi folosită în tocănițe, supe și ciorbe. De asemenea, din rădăcina de țelină se obține un piure extrem de delicios.

 

Dacă o poți consuma în starea sa proaspătă, dă-o pe răzătoare și adaug-o în salate. Iată o rețeta aici: CSID a încercat: Rețetă de salată de linte verde cu roșii, ceapă verde, tije de țelină

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân