3 motive pentru care să introduci untul de arahide în dietă

  • Publicat:
3 motive pentru care să introduci untul de arahide în dietă

Ai impresia că untul de arahide se află pe lista cu plăceri vinovate, alături de prăjituri sau alte lucruri nesănătoase, așa că îl eviți mai tot timpul. Iată de ce te înșeli și ar trebui să iei în calcul să îl consumi mai des:

Te ajută să slăbești

Să numești untul de arahide un aliment dietetic poate părea contraintuitiv. Dar are combinația ideală de fibre (2 grame per porție) și proteine (8 grame per porție) care te satură rapid și te face să te simți sătul pentru mai mult timp, astfel încât o să ajungi să mănânci mai puțin, în general. În plus, nu există nimic mai plăcut decât să lingi unt de arahide de pe o lingură, iar plăcerea (cu moderație) în ajută pe cei care sunt la dietă să lupte împotriva poftelor și să rămână pe drumul cel bun. 

Este plin de nutrienți

O porție de unt de arahide conține 3 mg din puternicul antioxidant vitamina E, 49 mg de magneziu, care dă structură oaselor, 208 mg de potasiu prietenos pentru mușchi și 0,17 mg de vitamina B6, care stimulează imunitatea. Cercetările arată că un consum constant de alune poate reduce riscul de boli de inimă, diabet și alte afecțiuni cronice de sănătate. Un studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane a descoperit că un consum de nuci sau de unt de arahide (aproximativ 2 linguri) timp de cel puțin 5 zile pe săptămână poate reduce riscul de dezvoltare a diabetului cu aproape 30%.

Are grăsimi bune

Untul de arahide este plin de grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă. Un studiu recent a constatat că adulții rezistenți la insulină care au consumat o dietă bogată în grăsimi mono aveau mai puțină grăsime abdominală decât persoanele care au consumat mai mulți carbohidrați sau grăsimi saturate.

Dacă ai de gând să cumperi unt de arahide cu un conținut redus de grăsimi pentru că ai impresia că este mai bun pentru siluetă, nu arunca banii pe așa ceva. Numărul de calorii este aceleași (sau chiar puțin mai mare) din cauza ingredientelor suplimentare care sunt adăugate pentru a compensa lipsa grăsimii (inclusiv mai mult zahăr).

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân