11 superalimente care au mai multă proteină decât un ou

În continuare, iată 11 superalimente pe care ar trebui să le adaugi imediat în alimentație, fiind o sursă excelentă de proteină.
  • Publicat:
11 superalimente care au mai multă proteină decât un ou
11 superalimente care au mai multă proteină decât un ou

Vrei să-ți crești aportul de proteine și să beneficiezi și de alte avantaje nutriționale? Unele superalimente sunt surprinzător de bogate în proteine, lucru care te ajută să îți atingi ușor obiectivele alimentare. În continuare, iată 11 superalimente pe care ar trebui să le adaugi imediat în alimentație, fiind o sursă excelentă de proteină.

Drojdia nutritivă

Are un gust asemănător cu brânza și este încărcată cu vitamina B12.

Proteine: ~8g la 2 linguri

Ideală pentru vegani: adaug-o peste paste, salate sau popcorn.

Spirulina, o sursă excelentă de proteină

Un alt superaliment bogat în proteine? Spirulina: o algă verde-albăstruie. Este formată în proporție de 60–70% din proteine și conține și vitamine din complexul B și fier.

Proteine: ~4g pe lingură

Se adaugă în smoothie-uri sau apă, dar are un gust intens.

Semințe de dovleac

Un snack excelent și bogat în nutrienți. Conțin mult magneziu, zinc și grăsimi sănătoase.

Proteine: ~7g la 28g

Presară-le peste iaurt, salate sau mănâncă-le simple.

Semințe de cânepă

Sunt o sursă completă de proteine, conținând toți aminoacizii esențiali, plus acizi grași omega-3 și omega-6.

Proteine: ~10g la 3 linguri

Gust delicat, perfect pentru smoothie, ovăz sau granola.

Semințe de chia

O sursă excelentă de fibre și omega-3. Se pot consuma în băuturi, budinci sau în combinație cu iaurt.

Proteine: ~5g la 28g

Formează un gel în contact cu lichid, ceea ce le face ideale pentru budinca de chia.

Quinoa, bogată în proteină

O proteină vegetală completă, cu toți cei 9 aminoacizi esențiali.

Proteine: ~8g la o cană de quinoa gătită

Versatilă, ideală ca bază pentru salate sau feluri principale.

Linte

O leguminoasă plină de beneficii. Bogată în fier, folat și fibre și esențială pentru vegetarieni.

Proteine: ~18g la o cană gătită

Se poate folosi în supe, tocănițe sau burgeri vegetali.

Edamame

Boabele tinere de soia sunt o alegere excelentă. Conțin fibre, fier și calciu.

Proteine: ~17g la o cană gătită

Consumă-le ca gustare, cu puțină sare de mare sau adaugă-le în boluri asiatice.

Iaurtul grecesc, bogat în proteină

Mai puțin zahăr, dar bogat în calciu și probiotice.

Proteine: ~20g la ~200g

Optează pentru varianta naturală, fără zahăr adăugat.

Brânză cottage

Oferă calciu, seleniu și vitamina B12.

Proteine: ~14g la ½ cană

Perfectă ca gustare cu fructe sau pe felii de pâine integrală.

Migdale, o sursă excelentă de proteină

Ultimele pe listă, dar nu mai puțin valoroase. Sunt bogate în grăsimi sănătoase, vitamina E și magneziu.

Proteine: ~6g pentru 23 de migdale

Gustare perfectă pentru energie, dar porționează-le corect.

Foto: envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult