10 băuturi care ard grăsimile de pe burtă și șolduri și te ajută să obții un abdomen de revistă

Fiecare femeie visează la un abdomen plat, sculptat și tonifiat. Iată 10 băuturi care ard grăsimile de pe burtă și șolduri și te ajută să obții un abdomen de revistă.
  • Publicat:
10 băuturi care ard grăsimile de pe burtă și șolduri și te ajută să obții un abdomen de revistă
Foto: shutterstock

Fiecare femeie visează la un abdomen plat, sculptat și tonifiat. Știm că se spune că abdomenul se lucrează în bucătărie. Nimic mai adevărat, iar dacă venim către tine cu câteva sugestii vei vedea cât de ușor este să faci acest lucru. Pentru a obține rezultatele dorite, ceea ce mănânci și ceea ce bei joacă un rol esențial, mai ales că e nevoie să-ți accelerezi digestia și să-ți potolești poftele. Așadar, iată 10 băuturi care ard grăsimile de pe burtă și șolduri și te ajută să obții un abdomen de revistă.

Vrei abdomen de revistă? 10 băuturi care ard grăsimile de pe burtă

Apa

Să-ți începi ziua cu un pahar de apă pe stomacul gol este cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru metabolismul tău, iar asta pentru că în felul acesta reușești să ții apetitul sub control. Atunci când ești hidratat pe timpul zilei, organismul metabolizează eficient grăsimea. Studiile arată că atunci când bei apă înainte de masă reduci riscul de mânca prea mult pentru că deja te simți plin. Pentru sănătatea tractului digestiv, ideal ar fi să consumi cel puțin 2 litri de apă pe zi.

Ceai verde

Ceaiul verde conține catechină, un antioxidant natural care sprijină oxidarea grăsimii, îmbunătățește sensibilitatea la insulină și sprijină managementul sănătos al greutății. Mai mult, conținutul moderat de cofeină poate oferi un boost de energie, fiind alternativa excelentă a băuturilor dulci și dense în calorii.

Apă cu lămâie

Apa cu lămâie este bogată în vitamina C și sprijină procesul de oxidare a grăsimii. Este un start ideal dimineața să bei apă cu lămâie pe stomacul gol. Este redusă în calorii, ajută la digestie și la detoxifiere.

Ceai de ghimbir

Potrivit unei recenzii din 2021, ceaiul de ghimbir ameliorează durerile de stomac, balonarea și reduce inflamațiile tractului digestiv. Aceste beneficii ajută la obținerea unui abdomen plat.

Castravete infuzat în apă

Castraveții conțin 95% apă, ceea ce înseamnă că infuzia cu castraveți oferă o hidratare optimă. Mai mult, aceștia conțin compuși care ajută la controlul apetitului, sunt reduși în calorii și au un efect ușor diuretic.

Ceai de mentă

Ceaiul de mentă ameliorează gazele, balonarea, indigestia și te ajută să ai un abdomen plat.

Oțetul de mere

O analiză din 2021 publicată în BMC arată că oțetul de mere poate controla nivelul glicemic și îmbunătățește senzația de sațietate. Există studii care sugerează că oțetul de mere sprijină procesul de slăbire, în special dacă este integrat într-o dietă sănătoasă și alături de sport. Pentru a introduce oțetul de mere în dietă se recomandă diluarea unei lingurițe de oțet de mere într-un pahar cu apă înainte de masă.

Ceaiuri de plante

Cercetările arată că ceaiurile de plante ajută la menținerea hidratării, a sistemului digestiv și oferă și beneficii pentru scăderea în greutate. Ceaiul de păpădie, de mușețel sau fenicul pot sprijini digestia și pot reduce retenția de apă care contribuie la un abdomen plat.

Shake-urile proteice

Shake-urile proteice ajută la creșterea consumului de proteine, arată un studiu din 2020, ceea ce îmbunătățește controlul apetitului și menținerea masei musculare. Optează pentru variantele echilibrate în proteine, fibre și nutrienți esențiali și consumă-le pe post de gustare sau pentru a înlocui o masă.

Apa de cocos

Apa de cocos ajută la îmbunătățirea funcției metabolice, previne retenția de apă și reduce balonarea. Este o băutură naturală bogată în electroliți care previne deshidratarea.

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6209729/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6341159/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8243436/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8136602/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8820582/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7539343/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân