Pestele si diabeticii

Un consum de peste ar putea imbunatati starea de sanatate a bolnavilor de diabet.
  • Publicat:
Pestele si diabeticii
Pestele si diabeticii

Consumul regulat de peste contribuie la prevenirea instalarii insuficientei renale la persoanele care sufera de diabet, potrivit unui studiu britanic.

Desi persoanelor care sufera de diabet li se recomanda limitarea cantitatii de proteine pentru a preveni deteriorarea rinichilor, cercetarea a scos la iveala faptul ca nu cantitatea, ci calitatea proteinelor este importanta.

Cu toate ca cercetatorii au descoperit ca un consum de peste ar putea imbunatati starea de sanatate a bolnavilor de diabet, dovezile epidemiologice erau insuficiente. Din acest motiv, alti experti au efectuat un studiu asupra a 22.000 de subiecti. Iar acum se crede ca nutrientii unici din compozitia pestelui previn deteriorarea rinichilor.

Cu 14% mai mica este prevalenta albuminei in cazul diabeticilor ce mananca peste

Un Alzheimer, portie mare!

Doctorii suedezi spun, pentru cine are urechi sa auda, ca mancarea de tip fast-food este un potential risc de aparitie a Alzhei­me­rului.

Au hranit niste soareci cu alimente bogate in grasimi, zahar si colesterol, vreme de 9 luni, iar acestia au inceput sa prezinte anumite neregularitati morbide care se formeaza si in creierul  suferinzilor de Alzheimer.

„Banuim acum ca o alimentatie plina de grasimi si colesterol, in combinatie cu factorii genetici, poate afecta creierul si poate declansa maladia“, spun cercetatorii.

Obezitatea, programata inainte de nastere

O dieta bogata in grasimi in timpul sarcinii poate conduce la anumite modificari chi­mice in creierul embrionului care vor cau­za o greutate corporala excedentara si obe­zitate dupa nastere, potrivit unui studiu publicat in „Jurnal of Neuroscience”.

Tes­tele efectuate pe soareci au relevat faptul ca puii nascuti din mamele care au avut o dieta bogata in grasimi au dezvoltat mai multe celule cerebrale specializate in pro­teinele care stimuleaza apetitul.

Citeste si Secrete ale dietei din jurul lumii
                 Cafeaua amara iti face viata dulce


Foto: REUTERS

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”