Povestea șocantă a Amaliei Puflea, care a oferit românilor momente de fericire cu aurul câștigat la FOTE | VIDEO

  • Publicat:
  • Actualizat:

Amalia Puflea, gimnasta suspendată din lotul național, a primit la Gala Mari Sportivi, organizată de Prosport, Premiul pentru Excelență în sport în 2022.

Sportiva, originară din Bârlad, este medaliată cu aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European (la sol, bârnă și pe echipe) şi campioană europeană de junioare, la sol, la Campionatul European de la Munchen.

Este, dincolo de performanțele unui tinere sportive de perspectivă, cea mai importantă investigație Prosport din 2022.

Amalia Puflea – Povestea șocantă a Amaliei Puflea, care a oferit românilor momente de fericire cu aurul câștigat la FOTE | VIDEO

Site-ul ProSport a dezvăluit în exclusivitate acest caz revoltător pentru România, pentru sportul românesc.

Gimnasta Amalia Puflea (15 ani), medaliată cu aur la FOTE şi campioană europeană de junioare, susţine că antrenorii lotului naţional de la Deva au jignit-o, au forţat-o să se antreneze accidentată şi chiar a că a primit o palmă din partea acestora.

Gimnasta junioară Amalia Puflea obținuse în august medalia de aur, iar Sabrina Voinea pe cea de bronz, în finala la sol, la Campionatul European de la Munchen.

La CE de la Munchen, delegaţia de junioare a României a mai obţinut medalii de argint cu echipa, respectiv la individual-compus, prin Amalia Ghigoarţă, plus medalia de aur la sărituri, prin Sabrina Voinea, şi pe cea de bronz, prin Amalia Puflea, la bârnă.

Amalia Puflea, o sportivă de doar 15 ani din Bârlad, a amenințat ulterior cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată, susține mama ei, de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ce spune Amalia Puflea și ce dorințe are?

„Sper cât mai repede să se termine, pot să spun că nu-mi pare nicio clipă rău că am plecat de la Deva.

Vreau să continui cu gimnastica și toată lumea trebuie să înțeleagă că eu vreau să reprezint în continuare România.

Vreau să se rezolve cât mai repede acest caz și să intru cât mai repede în sala de gimnastică pentru că acolo îmi este locul

Mi-aș fi dorit să concurez de la Cupa României, de la Cluj, dar din păcate nu s-a putut”, a declarat Amalia Puflea.

Cazul Puflea a ajuns și în Parlamentul României?

Mama, Elena Onel din Bîrlad, n-a mai rezistat presiunii și a făcut public un scandal care încă zguduie sportul românesc.

Cazul a devenit unul național, a ajuns în atenția Ministerului Sportului și s-a făcut chiar o interpelare în Parlamentul României. Asta după ce ProSport a prezentat detalii uluitoare legate de cele întâmplate cu Amalia Puflea la Deva.

Urmărește CSID.ro pe Google News