De ce să alergi când este frig afară: 5 motive pentru un metabolism puternic și kilograme în minus

Există câteva beneficii care te vor face să-ți schimbi părerea despre acest lucru. Așadar, îți dau cinci motive pentru care este bine să alergi când este frig afară.
  • Publicat:
De ce să alergi când este frig afară: 5 motive pentru un metabolism puternic și kilograme în minus
De ce să alergi când este frig afară: 5 motive pentru un metabolism puternic și kilograme în minus

Zilele de toamnă încep ușor să-și facă simțită prezența, temperaturile încep și ele să scadă, dar asta nu trebuie să ne împiedice să rămânem activi. Poate că nu îți place să ieși la alergat când este frig afară, dar există câteva beneficii care te vor face să-ți schimbi părerea despre acest lucru. Așadar, îți dau cinci motive pentru care este bine să alergi când este frig afară.

De ce este bine să alergi când este frig afară: beneficii

Frigul este ideal pentru alergat

Da, temperaturile scăzute sunt ideale pentru sesiunile de alergat, pentru că organismul nu mai este stresat din cauza căldurii și îți este mult mai ușor să alergi. Nu degeaba majoritatea maratoanelor sunt susținute în lunile octombrie-noiembrie.

Alergatul în aer liber te ajută să rămâi activ

Să mergi la sală poate fi o adevărată provocare, în special în lunile de iarnă, iar să alergi acasă pe bandă poate fi destul de plictisitor. Alergatul în aer liber în schimb este gratuit și te va ajuta să rămâi activ. În sezonul rece tindem să mâncă mai mult și să facem mai puțină mișcare, dar alergatul te ajută să arzi un număr semnificativ de calorii și chiar să-ți menții silueta în timpul iernii.î

Nu mai ești trist

Iarna ni se schimbă complet și dispoziția. Uneori suntem morocănoși sau chiar triști, dar nu trebuie să lăsăm lucrurile așa. Alergatul ajută la eliminarea hormonilor care combat depresia și cresc dispoziția în lunile răcoroase. În urma unui studiu publicat în jurnalul Environmental Science and Technology s-a descoperit că persoanele care se antrenau în aer liber aveau mai multă energie și erau mai puțin predispuse la depresie.

Îți întărești metabolismul

Organismul este programat să păstreze depozitele de grăsime pe timpul iernii, iar astfel metabolismul nostru este mai lent și scade și nivelul de antrenament. Alergatul în aer liber servește ca un mic truc pentru corp și ajută la menținerea unei greutăți optime.

De ce e bine să alergi când este frig afară: Arzi mai multe calorii

Bineînțeles, acesta nu ar trebui să fie principalul motiv pentru care să alergi în aer liber pe timpul iernii. Să nu uităm și de restul beneficiilor. Dar dacă în principiu te interesează arderea caloriilor, află că zilele răcoroase ajută la schimbarea grăsimii și arderii caloriilor. Există mai multe tipuri de grăsime: albă (cea pe care nu ne-o dorim deloc), maro (un țesut metabolic care arde calorii), iar în urma unui articol științific aflăm că antrenamentele în aer liber și expunerea corpului la temperaturi scăzute transformă grăsimea albă în grăsime maro. În felul acesta se schimbă și compoziția corpului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân