Tiramisu fără ouă și fără coacere – rețeta simplă, gata în 10 minute

Descoperă o reţetă rapidă de tiramisu fără ouă. E gata în doar 10 minute! Vezi care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară acest desert!
 • Publicat:
Tiramisu fără ouă și fără coacere - rețeta simplă, gata în 10 minute
Sursa foto: Shutterstock

Dacă ţi-e poftă de un desert care se prepară rapid, în maximum 10 minute, această reţetă de tiramisu fără ouă este exact ceea ce căutai.

Gustul acestui tiramisu, ce are la bază pişcoturi înmuiate în cafea îndulcită şi cremă fină de mascarpone şi frișcă, va fi excelent, chiar şi fără ouă!

Te invităm să descoperi reţeta acestui desert cu specific italian, al cărui nume, tiramisu, înseamnă „ridică-mă”. Noi am completa cu „la cer”, pentru că gustul este cu adevărat divin!

Tiramisu fără ouă – ingrediente și mod de preparare

Nu trebuie să fii o expertă în cofetărie, nici o cunoscătoare a combinaţiilor de esenţe, pentru că această reţetă este una simplă, pe care oricine o poate pune în practică.

Mai greu va fi să te abţii să nu furi din prăjitură timp de câteva ore, cât trebuie să stea la frigider.

Acestea fiind spuse, să descoperim împreună care sunt ingredientele pentru acest tiramisu fără ouă şi care este modalitatea de preparare!

Ingrediente pentru tiramisu fără ouă (6 porţii)

 • 300 ml frişcă lichidă
 • 250 grame cremă de brânză mascarpone, la temperatura camerei
 • 70 de grame de zahăr
 • 1 linguriţă de esenţă de vanilie
 • 1 pliculeț cu zahăr vanilat
 • 1 linguriţă de lichior Amaretto (opţional) sau esență de cafea
 • 300 ml de cafea îndulcită, la temperatura camerei
 • 1 pachet cu pişcoturi de şampanie (200 de grame)
 • Cacao (pentru a pudra prăjitura tiramisu)

Mod de preparare tiramisu fără ouă

 1. Se amestecă zahărul cu frişca lichidă, esenţa de vanilie, zahărul vanilat și crema mascarpone.
 2. Se mixează la viteză mare până obții o frișcă tare.
 3. Se înmoaie pe rând pişcoturile în cafeaua îndulcită în care ai pus și o linguriță de esență de cafea (dar nu le ţine prea mult în lichid, altfel se vor rupe). Se aşază un prim strat într-o tavă înaltă.
 4. Întinde pe primul strat de pişcoturi o treime din cantitatea de cremă de frișcă și mascarpone, adaugă din nou un strat de pişcoturi înmuiate în cafea, apoi adaugă încă un strat de cremă şi deasupra ultimul strat de pişcoturi și restul de frișcă (o poți nivela cu o spatulă sau poți face „moțuri” de frișcă folosindu-te de un poș).
 5. Deasupra pudrează cu cacao sau poţi folosi ciocolată răzuită.
 6. Lasă prăjitura tiramisu la frigider pentru aproximativ 2-4 ore sau, dacă te poţi abţine, peste noapte. În acest timp, toate aromele se vor întrepătrunde şi blatul va fi aromat şi însiropat.

Tiramisu fără ouă - rețeta simplă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”