Supă dulceagă de broccoli cu brânză şi crutoane aromate

Pâinea se taie cubuleţe, se dă prin ulei, condimente şi sare şi se lasă la cuptor 10 min. Sotează ceapa în ulei 5 min, adaugă usturoiul, cartoful felii şi frunza de dafin şi mai lasă 5 min
05.03.2015
Supă dulceagă de broccoli cu brânză şi crutoane aromate

Ingrediente supă: 2 linguriţe ulei măsline, o ceapă, 2 căţei usturoi, un cartof, o frunză de dafin, 400 gr broccoli, 1 l supă de legume, 150 gr brânză cu mucegai.

Pentru crutoane: 4 felii de pâine, 4 lingură ulei din seminţe de roşii, 2 linguriţe condimente, o linguriţă sare.

Preparare: pâinea se taie cubuleţe, se dă prin ulei, condimente şi sare şi se lasă la cuptor 10 min. Sotează ceapa în ulei 5 min, adaugă usturoiul, cartoful felii subţiri şi frunza de dafin şi mai lasă 5 min. Adaugă apoi broccoli fiert în prealabil şi mai lasă 5 min, apoi brânza cubuleţe, amestecând până se înmoaie.
Se scoate frunza de dafin, se adaugă jumătate din cantitatea de supă şi se dă amestecul prin blender până devine cremos, apoi se amestecă cu restul de supă, se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte cu crutoane crocante.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Supă cremă de rucola cu soia verde
Supă cremă de rucola cu soia verde
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras
Recomandări: