Greşelile pe care le fac majoritatea oamenilor când gătesc ouă. Cum să-ți iasă ouăle ochi perfecte

Fie că dorim să impresionăm partenerul cu un mic dejun perfect sau sigurul lucru din frigider este un carton cu ouă, este important să ştim cum să gătim perfect fiecare tip de reţetă cu ouă.
22.12.2021

Fie că dorim să impresionăm partenerul cu un mic dejun perfect sau sigurul lucru din frigider este un carton cu ouă, este important să ştim cum să gătim perfect fiecare tip de reţetă cu ouă. Iată căteva sfaturi pentru a prepara cele mai bune ouă ochiuri, poşate sau scrob, notează Descoperă.

Dacă vrei să-ţi iasă de fiecare dată nişte ouă gătite impecabile, evită să faci următoarele greşeli.

Scrobul trebuie amestecat continuu

Scrob – Ouăle se coagulează rapid dacă nu sunt amestecate, acestea vor căpăta o consistenţă cauciucată. Pentru a preveni acest lucru, ouăle trebuie amestecate continuu în timp ce se gătesc. Ouăle bătute sau scrob ar trebui gătite la foc mic, pentru a nu se arde. Dacă sarea este adăugată în timpul procesului de gătire aceasta va scoate toată umiditatea din ouă, condimentarea ar trebui făcută imediat după gătire

Ouăle poșate trebuie să plutească

Ouă poşate -În oală ar trebui să fie suficientă apă pentru ca oul să aibă loc să plutească, de obicei apa trebuie să aibă aproape 8 centimetri adâncime. Dacă nu este suficientă apă, oul se va lăsa la fund si se va destrăma.

Ouăle ochi trebuie gătite cu capac

Ouă ochiuri – Atunci când prăjim un ou ochi, untul din tigaie ar trebui să fie încins, dacă acesta nu are o temperatură ridicată ouăle nu se vor prăji uniform. Pentru a obţine un gălbenuş moale în interior, dar gătit perfect în exterior, peste tigaie trebuie amplasat un capac. Acesta nu lasă căldura să se evapore, iar albuşul şi gălbenuşul se vor găti, în timp ce partea de jos se va rumeni.

Ouăle fierte trebuie încălzite treptat

Ouă fierte – Ouăle care sunt fierte prea mult devin sfărămicioase şi emit un miros sulfuros. Pentru a evita acest lucru, ouăle ar trebui încălzite treptat într-o oală. Oala trebuie amplasată pe aragaz cu focul la un nivel ridicat până când apa atinge punctul de fierbere. Oala trebuie luată de pe foc, iar ouăle trebuie lăsate în apă încă zece minute, pentru ca gălbenuşul să fie uşor cremos, sau 14 minute, pentru ca gălbenuşul să devină ferm. Dacă ouăle nu vor fi transferate după timpul de gătire într-un bol cu gheaţă acestea vor continua să se gătească, de asemenea apa rece ajută la separarea membranei oului de coajă.

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras
Recomandări: