Reţetă Dukan – Mâncare de vinete cu usturoi şi roşii

Ingrediente: 600 gr vinete, 2 cepe, 1 kg roşii, 2 căţei de usturoi, sare, piper. Mod de preparare: vinetele se curăţă de coajă şi se taie pe lung în felii de 1 cm.
Reţetă Dukan -  Mâncare de vinete cu usturoi şi roşii

Ingrediente: 600 gr vinete, 2 cepe, 1 kg roşii, 2 căţei de usturoi, sare, piper.

Mod de preparare: vinetele se curăţă de coajă şi se taie pe lung în felii de 1 cm. Într-o tigaie unsă cu puţin ulei se rumeneşte ceapa tocată, la foc mic. Roşiile se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se adaugă peste ceapă, alături de usturoiul curăţat şi zdrobit.

Se adaugă sare şi piper şi se lasă să fiarbă acoperit timp de 30 de minute la foc moderat, apoi se pasează şi se pun din nou în tigaie. Se adaugă şi vinetele în piureul de tomate, se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit încă 30 de minute. Se asezonează după gust.

Timp de preparare: 1 oră şi 20 de minute

Număr porţii: 4

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Legume de vară la grătar
Legume de vară la grătar
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: ce determină comportamentul adictiv
Recomandări: