Reţetă Dukan – Mâncare de vinete cu usturoi şi roşii

Ingrediente: 600 gr vinete, 2 cepe, 1 kg roşii, 2 căţei de usturoi, sare, piper. Mod de preparare: vinetele se curăţă de coajă şi se taie pe lung în felii de 1 cm.
26.06.2014
Reţetă Dukan -  Mâncare de vinete cu usturoi şi roşii

Ingrediente: 600 gr vinete, 2 cepe, 1 kg roşii, 2 căţei de usturoi, sare, piper.

Mod de preparare: vinetele se curăţă de coajă şi se taie pe lung în felii de 1 cm. Într-o tigaie unsă cu puţin ulei se rumeneşte ceapa tocată, la foc mic. Roşiile se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se adaugă peste ceapă, alături de usturoiul curăţat şi zdrobit.

Se adaugă sare şi piper şi se lasă să fiarbă acoperit timp de 30 de minute la foc moderat, apoi se pasează şi se pun din nou în tigaie. Se adaugă şi vinetele în piureul de tomate, se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit încă 30 de minute. Se asezonează după gust.

Timp de preparare: 1 oră şi 20 de minute

Număr porţii: 4

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Legume de vară la grătar
Legume de vară la grătar
Recomandare video
Poate recidiva tiroidita subacută, boala de sezon care seamănă cu o viroză?