Ciuperci umplute cu spanac

O reţetă delicioasă care poate fi consumată şi în post!
Ciuperci umplute cu spanac

Ingrediente:

Pentru 8 porţii.

  • 1 pachet (250 g) spanac congelat, mărunţit
  • 1/8 linguriţă sare
  • 8 ciuperci mari
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • opţional 2 căţei de usturoi

Mod de preparare:

Puneţi o cană de apă într-o cratiţă mijlocie şi lăsaţi-o să fiarbă. Aăugaţi spanacul şi sarea. Acoperiţi şi fierbeţi conform instrucţiunilor de pe pachet. Spălaţi ciupercile. Tăiaţi şi tocaţi cozile, îndepărtând capetele.

Încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugaţi cozile de ciuperci tocate. Căliţi-le până când devin aurii (circa 3 minute), iar la final puteţi adăuga şi usturoiul mărunţit bine. Scoateţi-le din tigaie.

Adăugaţi pălăriile ciupercilor şi căliţi-le timp de 4-5 minute. Apoi aşezaţi-le pe un platou rezistent la caldură.

Scurgeţi spanacul şi amestecaţi-l cu cozile de ciuperci călite.

Umpleţi ciupercile cu acest amestec şi le puteţi consuma imediat sau le puteţi ţine la cuptor, la foc mic, până la servire.

Variantă: Fără a căli în tigaie pălăriile ciupercilor umpleţi-le cu spanacul preparat, iar dacă doriţi puteţi rade puţină mozarella deasupra. Aşezaţi-le pe o tavă şi băgaţi-le apoi la cuptor la foc mediu 10 – 15 min.