Piept de pui umplut cu chorizo, în crustă de piper

Reţetă oferită de Paul Siserman, concurent Masterchef. Se taie chorizo in bucati mici cca 1 cm se trage la tigaie Miezul de nuca se amesteca cu albusul de ou batut pana se incheaga si se adauga 10 g de zaharse asterne miezul de nuca pe o foaie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil la 170 grade 6-8 min.
  • Publicat:
Piept de pui umplut cu chorizo, în crustă de piper

Reţetă oferită de Paul Siserman, concurent Masterchef.

Ingrediente

400g piept de pui
un manunchi busuioc verde 
4 rosii uscate
150 g Chorizo
200g alune de padure
300g baby spanac
200 g de alune prajite
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lingura de ghimbir ras, proaspat
1 lingura de ulei de gatit
1 conserva de lapte de cocos
2 linguri de sos de soia
3 linguri de chutney de mango
un varf de cutit de piper de ardei
sare si piper

Mod de preparare

Se taie chorizo in bucati mici  cca 1 cm se trage la tigaie. Miezul de nuca se amesteca cu albusul de ou batut pana se incheaga si se adauga 10 g de zahar, se asterne miezul de nuca pe o foaie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil la 170 grade 6-8 min. Se face un” buzunar “ in pieptul de pui si se umple cu chorizo busuiocul tocat marunt si cu pralinele de nuca .
Piperul se marunteste cu mojarul sau din cutit. Se da prin piper si sare pieptul de pui si se pune intr-o folie de aluminiu.
Se introduce la cuptor pt 8-10 min la 170 de grade. Se indeparteaza folia de aluminiu si se pune pe gratar  2-3 min pe fiecare fata .

Spanacul se curate de codite se spala si se trage la tigaie cu unt si un catel de usturoi tocat marunt.

Sosul :

1. Se pun alunele la blender. Se curata si toaca ceapa si se  celeste  in ulei.  Se adauga usturoiul zdrobit si ghimbirul si se  calesc  impreuna inca un minut.
2. Adaugati  alunele, laptele de cocos, sosul de si se  lasa sosul sa fiarba cateva minute. Asezoneaza cu piper de ardei, sare si piper. Sosul se serveste fierbinte .

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân