Guacamole de casă: cea mai simplă rețetă

Avocado poate fi adăugat în multe rețete pentru a oferi meselor tale un plus de nutrienți, iar printre cele mai cunoscute rețete este celebrul sos guacamole.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Guacamole de casă: cea mai simplă rețetă
Guacamole de casă: cea mai simplă rețetă de încercat Sursa foto: Pexels

Guacamole este un fel de mâncare tradițional mexican făcut din avocado, care poate fi servit în multe feluri. Se servește adesea sub formă de sos sau cremă tartinabilă, iar prepararea lui este foarte simplă. Fiecare poate îmbunătăți rețeta de bază în funcție de gust și preferințe, de exemplu se pot adăuga nuci, măsline sau chilli. Totuși, ca guacamole să iasă cât mai bine, trebuie să fii atent la avocado pe care îl cumperi. Acesta trebui să fie copt, adică maroniu și moale. În plus, pregătirea lui acasă este foarte simplă: pe lângă un avocado copt vei mai avea nevoie de o ceapă, lâmăie verde, coriandru și roșii.

Secretul pentru prepararea unui guacamole ca la carte

Acordă o mai mare atenție fructului de avocado pe care îl cumperi. Pentru a face un guacamole excelent de casă este important ca avocado să fie copt, adică maroniu și moale.

10 pași simpli de urmat pentru un guacamole reușit

Pasul 1: Curăță o ceapă mică și tai-o cubulețe.

Pasul 2: Taie o roșie cubulețe

Pasul 3: Taie avocado în jumătate cu un cuțit, îndepărtează sămânța și ia pulpa. Transferă pulpa de avocado într-un castron și stropește-o cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea.

Pasul 4: Zdrobește pulpa de avocado cu o furculiță. Dacă rămân câteva bucăți de pulpă de avocado nezdrobită, nu este o problemă.

Pasul 5: După zdrobirea avocadoului, adaugă ceapa și roșiile tăiate cubulețe.

Pasul 6: Adaugă coriandru proaspăt tocat și ardei iute în guacamole. Pentru o variantă non-picantă a rețetei, evită ardeiul iute.

Pasul 7: Condimentează sosul cu sare, piper măcinat și un strop de ulei și eventual cu mai multă zeamă de lămâie.

Pasul 8: Decorează sosul cu coriandru și câteva rondele de ardei iute proaspăt (opțional).

Pasul 9: Servește sosul guacamole imediat după preparare. Se poate păstra la frigider până a doua zi, doar dacă îl acoperi cu folie alimentară.

Pasul 10: Sosul guacamole este excelent alături de nachos de porumb sau pentru a acompania diferite preparate din carne.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân