Desert de vară: cheesecake cu zmeură, fără zahăr!

Cheesecake cu zmeură se serveşte cât mai rece, pentru a fi pe deplin savuros şi răcoritor! Află cum se prepară acest desert perfect de vară.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Desert de vară: cheesecake cu zmeură, fără zahăr!

Dacă zmeura este printre fructele tale preferate, acum este momentul să dai o fugă la piaţă!

Proaspată, parfumată şi răcoritoare, zmeura este un deliciu în zilele de vară.

Iar ca deliciul să fie suprem, fără să-ţi afecteze deloc silueta de plajă, încearcă un cheesecake cu zmeură.

Iată de ce ai nevoie:

Pentru blat: 120 g biscuiţi fără zahar şi 50 g unt cu conţinut redus de grăsime.

Pentru crema de brânză: 350 g urdă dulce degresată, 3-4 linguri de îndulcitor de stevie, 2 ouă, 120 g iaurt dietetic, o lingură de făină, coaja de la o lămâie.

Pentru topping: 300 g zmeură şi 2 linguri de zahăr.

Mod de preparare:

Macină biscuiţii cât mai fin şi amestecă-i cu untul tăiat cubuleţe, până vei obţine un aluat sfărâmicios. Aşază aluatul într-o tavă tapetată cu unt şi cu făină şi pune-o la cuptor timp de 5-10 minute.
În acest timp, pune urda dulce în mixer împreună cu îndulcitorul. Adaugă apoi iaurtul, făina, coaja de lămâie şi ouăle şi mixează bine.

Toarnă compoziţia obţinută în tavă, peste aluat. Bagă tava din nou la cuptor pentru 30-40 de minute, până când amestecul se rumeneşte pe margini. Mixează zmeura şi apoi pune-o pe foc până când obţii un sos mai gros. Amestecă permanent şi lasă focul mic. Apoi, toarnă sosul peste cheesecake, dupa ce îl scoţi din cuptor.

Servire:

Cheesecake-ul cu zmeură se serveşte cât mai rece, pentru a fi pe deplin savuros şi răcoritor!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”