Gem de prune şi mere

Ingrediente: 1,5 kg prune, 1,5 kg mere, 2 kg zahăr, 625 ml apă, o jumătate de cană de suc de lămâie, o linguriţă cu scorţişoară
21.10.2014
Gem de prune şi mere

Ingrediente: 1,5 kg prune, 1,5 kg mere, 2 kg zahăr, 625 ml apă, o  jumătate de cană de suc de lămâie, o linguriţă cu scorţişoară.

Mod de preparare: se decojesc merele, se scot sâmburii de la prune şi mere şi lasă la fiert, la foc mic, până când fructele ajung să fie numai pulpă. Adăugaţi zahărul, sucul de lămâie şi scorţişoara şi amestecaţi până se dizolvă complet zahărul. Se lasă la fiert până când gemul capătă o consistenţă groasă.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Jeleu de pere cu vanilie
Jeleu de pere cu vanilie
Recomandare video
Un medic avertizează: și vegetarienii pot acumula grăsime în ficat
Recomandări: