Gem de prune şi mere

Ingrediente: 1,5 kg prune, 1,5 kg mere, 2 kg zahăr, 625 ml apă, o jumătate de cană de suc de lămâie, o linguriţă cu scorţişoară
21.10.2014
Gem de prune şi mere

Ingrediente: 1,5 kg prune, 1,5 kg mere, 2 kg zahăr, 625 ml apă, o  jumătate de cană de suc de lămâie, o linguriţă cu scorţişoară.

Mod de preparare: se decojesc merele, se scot sâmburii de la prune şi mere şi lasă la fiert, la foc mic, până când fructele ajung să fie numai pulpă. Adăugaţi zahărul, sucul de lămâie şi scorţişoara şi amestecaţi până se dizolvă complet zahărul. Se lasă la fiert până când gemul capătă o consistenţă groasă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Castravete şi ceapă verde murate
Castravete şi ceapă verde murate
Recomandare video
Primul trimestru de sarcină: analize și teste
Recomandări: