Cocktailuri non-alcoolice: 5 rețete de băuturi răcoritoare delicioase

  • Publicat:
Cocktailuri non-alcoolice: 5 rețete de băuturi răcoritoare delicioase
Sursa foto: Shutterstock

În zilele calde când ți-e poftă de o băutură răcoritoare, încearcă aceste rețete de cocktailuri non-alcoolice. Sunt delicioase, se prepară rapid și, partea cea mai bună, nu conțin alcool, atât de dăunător ficatului.

Le poți savura alături de prieteni sau singură, când citești o carte într-un colț răcoros al casei. Sau poți pregăti aceste cocktailuri non-alcoolice la petrecerile aniversare unde unii invitați vin cu mașina și, firește, trebuie să se mai și întoarcă acasă, în siguranță.

Există numeroase variante în care le poți prepara. Totul e să dai frâu liber creativității și să ai la îndemână pahare potrivite, fructe, legume și multă gheață.

5 rețete de cocktailuri non-alcoolice

Cocktail de merișoare

Ingrediente: gheață, sucul de la o limetă, coajă de portocală, 180 mililitri de suc de merișoare, 60 mililitri de apă minerală acidulată.

Preparare: umple un pahar cu gheață zdrobită, adaugă sucul de limetă și pe cel de merișoare. Acoperă cu apă minerală, amestecă bine și decorează cu coajă de portocală dată pe răzătoare.

Cocktail Virgin Mary

Ingrediente: gheață, 90 mililitri suc de roșii, sucul de la o lămâie, 1 linguriță de sos worchesteshire, un praf de sare, unul de piper, o jumătate de linguriță de sos iute Tabasco, tulpini și frunze de țelină pentru decor.

Preparare: umple un pahar înalt pe jumătate cu gheață zdrobită, adaugă sucul de roșii, sucul de lămâie, sosul worchesteshire, sarea, piperul și sosul iute. Decorează cu tulpini și frunze de țelină.

Cocktail Virgin Strawberry Daiquiri

Ingrediente: 30 mililitri suc de limetă, 90 mililitri suc de căpșuni, 2 lingurițe de zahăr, gheață.

Preparare: pune o mână de gheață mărunțită în blender. Adaugă sucul de limetă,sucul de căpșuni și zahărul și mixează până obții o textură de smoothie. Dacă amestecul este prea gros, poți adăuga puțină apă minerală acidulată. Toarnă lichidul într-un pahar înalt răcit și decorează cu felii de căpșuni.

Cocktail Blackberry Nojito

Ingrediente: 10 frunze de mentă, 30 mililitri sirop de mure, sucul de la 3 limete, gheață, apă minerală acidulată, felii de limetă, câteva mure proaspete și 2-3 frunze de mentă pentru decor.

Preparare: amestecă frunzele de mentă cu siropul de mure într-un shaker. Adaugă sucul de limetă și gheața, apoi amestecă din nou. Toarnă lichidul într-un pahar umplut pe jumătate cu gheață zdrobită și completează până sus cu apă minerală. Amestecă și decorează cu frunze de mentă, felii de limetă și mure.

Cocktail cu bere de ghimbir fără alcool, căpșuni și castraveți

Ingrediente: 7 frunze de busuioc, 6 căpșuni, 5 felii de castravete, 2 lingurițe de zahăr, sucul de la 2 limete, gheață, 200 mililitri bere de ghimbir fără alcool.

Preparare: pune într-un pahar înalt 5 frunze de busuioc, 3 căpșuni, feliile de castravete, zahărul și sucul de limetă. Amestecă bine și pune apoi gheață zdrobită și bere. Amestecă ușor și decorează cu frunze de busuioc și felii de căpșuni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân