Ciorbă de miel cu tarhon și smântână, perfectă la masa de Paște

Descoperă o rețetă delicioasă de ciorbă de miel cu tarhon și smântână. Este perfectă pentru masa de Paște!
29.04.2021 | Redactia CSID
Ciorbă de miel cu tarhon și smântână, perfectă la masa de Paște
Sursa foto: Shutterstock

Ciorbă de miel cu tarhon – un preparat nelipsit de pe masa de Paște. Este revigorantă şi se poate acri cu borş, zeamă de lămâie sau cu măcriş, ce oferă un gust minunat ciorbei.

Unii folosesc la ciorbă şi măruntaiele de la miel, dacă nu le bagă în drob. Nu e musai să încerci această reţetă de ciorbă de miel cu tarhon, dar poţi folosi o mulţime de alte ingrediente care să dea ciorbei o savoare de să te lingi pe degete.

Vezi mai jos rețeta detaliată!

Rețetă de ciorbă de miel cu tarhon: ingrediente, preparare

Ingrediente:

  • 1 kg. carne de carne de miel
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 3 linguri de orez
  • 200 ml smântână grasă
  • 2 gălbenuşuri
  • tarhon
  • ardei iuţi în oțet
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de oţet

Mod de preparare:

Carnea de miel se spală foarte bine, se taie bucăţi şi se lasă câteva ore în apă cu 2 linguri de oţet.

Se pune apoi la fiert în 4 litri de apă rece. Se lasă să fiară o oră la foc mic.

Separat se călesc în ulei morcovii raşi pe răzătoarea cu ochiuri mari, ţelina, ceapa tocată cât mai fin și orezul spălat bine.

Se adaugă în ciorbă şi se mai lasă să fiarbă 20 de minute.

Se sărează după gust, se pun 2-3 ardei iuți și câteva linguri din oțetul în care sunt conservați ca să acrim ciorba şi se stinge focul.

Se bat gălbenuşurile cu smântână peste care se toarnă treptat un polonic din supă, apoi se adaugă în oală.