Cheesecake de zmeură fără coacere. Cum faci blatul de biscuiți și crema de brânză cu fructe

  • Publicat:
Cheesecake de zmeură fără coacere. Cum faci blatul de biscuiți și crema de brânză cu fructe
Sursa foto: Shutterstock

Dacă vrei să prepari un desert delicios și răcoritor de vară, încearcă această rețetă de cheesecake de zmeură fără coacere. Poți înlocui zmeura cu mure, căpșuni sau afine, dacă-ți plac mai mult aceste fructe. Descoperă mai jos rețeta simplă a acestui desert care va fi pe placul tuturor!

Rețetă de cheesecake de zmeură fără coacere

Pentru blat ai nevoie de 150 grame biscuiţi digestivi şi 60 grame unt topit. Macină biscuiții cât mai fin şi amestecă-i cu untul topit. Așază compoziția într-o tavă rotundă de tort cu diametrul de 18 cm, cu pereți detașabili. Presează cu ajutorul unei linguri. Pune tava acoperită cu folie la frigider pentru 30 de minute.

Amestecă într-un pahar 5 grame gelatină (o jumătate de pliculeț) și 2 lingurițe de suc de lămâie. Lasă deoparte 5 minute.

Pune amestecul de gelatină într-o tigaie și adaugă 2 lingurițe de amidon de porumb, 50 grame zahăr și 300 grame zmeură.

Amestecă ușor și lasă pe foc mediu până zmeura se înmoaie și se transformă într-un sos gros. Dă deoparte tigaia și toarnă sosul de zmeură printr-o sită, ca să elimini sâmburii mici. Lasă sosul de zmeură să se răcească la temperatura camerei.

Pune într-un castron 450 grame de cremă de brânză. Amestecă bine cu un mixer până crema devine pufoasă. Adaugă 90 de grame de zahăr pudră și 1 linguriță de extract de vanilie. Mixează din nou.

Toarnă sosul de zmeură răcit peste crema de brânză și mixează din nou.

Într-un castron separat, mixează 160 ml de frișcă lichidă abia scoasă de la frigider până se întărește. Toarn-o peste crema de brânză cu sos de zmeură din celălalt castron și amestecă ușor cu o lingură de lemn sau spatulă de silicon.

Scoate tava cu blatul de biscuiți de la frigider și toarnă compoziția obținută. Nivelează suprafața cu un cuțit.

Lasă cheesecake-ul la frigider minimum 8 ore înainte de servire. Poți decora cu zmeură și afine, frunze de mentă și zahăr pudră.

Mai jos ai varianta video a rețetei de cheesecake de zmeură fără coacere. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân