Cartofi cu quark – cina lejeră, delicioasă și ieftină a nemților

Vă prezentăm o rețetă super simplă dar delicioasă și hrănitoare, inspirată din bucătăria nemțească - cartofi cu quark.
Cartofi cu quark - cina lejeră, delicioasă și ieftină a nemților
foto Shutterstock

Cine a fost în Germania și a stat printre nemți cu siguranță a auzit de celebri cartofi cu quark. Excelenți pentru un prânz rapid sau pentru o cină prepretențioasă, cartofii cu quark nu necesită priceperea unui bucătar iscusit și nici buget ridicat. Așadar, vă propunem să încercați acest preparat.

 

Ce ingrediente sunt necesare pentru cartofi cu quark

Atunci când mergeți la cumpărături puneți în coș și cartofi. La nemți există multe tipuri de cartofi destinate modului în care vrei să-i prepari : pentru fierbere, coacere etc. Au început să apară și la noi acest tip de etichetări pentru cartofi. Quark – este un soi de brânză slabă (ca textură este ca un iaurt onctuos). Poate fi înlocuită cu iaurt sau brânză slabă de vaci (acesta ar fi echivalentul, dar textura de quark este fină). Mai aveți nevoie și de ulei de măsline de bună calitate și de verdețuri. Ați putea folosi ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi sau usturoi verde, chivas, leurdă, etc, etc. Am încercat inclusiv cu leuștean și rezultatul a fost gustos. Un pic de sare de mare și de piper sunt binevenite. Chiar și câțiva fulgi de ardei iute sunt bineveniți dacă vă plac. Chiar și măslinele se potrivesc, dacă le aveți la îndemână. Așadar, mizați pe calitatea ingredientelor.

Cartofi cu quark – rețetă

  • 4 cartofi de fiert mari
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 250 g de quark (sau brânză slabă de vaci)
  • 1 legătură de ceapă verde (sau mărar, pătrunjel etc)
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare: Cu câteva ore înainte spălați, uscați cu ajutorul unui prosop de hârtie verdeața aleasă. Tocați-o fin. Într-un castron se pun verdețurile și uleiul de măsline și se lasă la rece. Astfel, uleiul se va aroma. Înainte cu 30 de minute de ora mesei, puneți carfofii la fiert (se estimează că au nevoie de circa 20 de minute de când apa fierbe). Între timp puneți quark-ul (sau brânza slabă de vaci) peste ulei și verdețuri și mixați ușor. Se servesc cu cartofi calzi. Poftă bună!

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras