Lapte de migdale

Ingrediente: 2 litri de apă călduţă la 40 de grade, 200 grame de migdale sau nuci, 75 grame (sau după gust) îndulcitor natural, esenţă de vanilie naturală sau un baton de vanilie
  • Publicat:
Lapte de migdale

Ingrediente: 2 litri de apă călduţă, 200 grame de migdale sau nuci, 75 grame (sau după gust) îndulcitor natural, esenţă de vanilie naturală sau un baton de vanilie

Mod de preparare: Ingredientele de mai sus se vor mixa în blender până la omogenizare, da rnu mai mult de un minut şi jumătate. Dacăă doriţi un lapte mai gras, atunci se adaugă o cantitate dublă de nuci sau migdale. Se strecoară printr-un tifon sau cu ajutorul unei pungi speciale pentru laptele vegetal.

Modalitatea de păstrare: este ideal să fie consumat proaspă. Laptele de migdale poate ţine 2 zile în frigider, într-un recipient de sticlă cu capac.

De cine poate fi consumat: laptele de nuci este recomandat atât adulţilor, cât şi copiilor care au depăşit vârsta de 6 luni. Dacă se oferă copiilor, ar fi ideal ca migdalele să fie locale, organice sau bio şi neapărat lăsate la înmuiat timp de 7-9 ore înainte de preparare.

Nu uitaţi că acest lapte se poate face din orice nucă sau sămânţă crudă, nu şi din cele prăjite.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Granita cu căpşuni - reţetă VIDEO!
Granita cu căpşuni - reţetă VIDEO!
Recomandare video
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”
Recomandări: