Lapte de migdale

Ingrediente: 2 litri de apă călduţă la 40 de grade, 200 grame de migdale sau nuci, 75 grame (sau după gust) îndulcitor natural, esenţă de vanilie naturală sau un baton de vanilie
Lapte de migdale

Ingrediente: 2 litri de apă călduţă, 200 grame de migdale sau nuci, 75 grame (sau după gust) îndulcitor natural, esenţă de vanilie naturală sau un baton de vanilie

Mod de preparare: Ingredientele de mai sus se vor mixa în blender până la omogenizare, da rnu mai mult de un minut şi jumătate. Dacăă doriţi un lapte mai gras, atunci se adaugă o cantitate dublă de nuci sau migdale. Se strecoară printr-un tifon sau cu ajutorul unei pungi speciale pentru laptele vegetal.

Modalitatea de păstrare: este ideal să fie consumat proaspă. Laptele de migdale poate ţine 2 zile în frigider, într-un recipient de sticlă cu capac.

De cine poate fi consumat: laptele de nuci este recomandat atât adulţilor, cât şi copiilor care au depăşit vârsta de 6 luni. Dacă se oferă copiilor, ar fi ideal ca migdalele să fie locale, organice sau bio şi neapărat lăsate la înmuiat timp de 7-9 ore înainte de preparare.

Nu uitaţi că acest lapte se poate face din orice nucă sau sămânţă crudă, nu şi din cele prăjite.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Sirop de muguri de brad
Sirop de muguri de brad
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive
Recomandări: