Vitamina cunoscută pentru imunitate care îmbunătățește starea de spirit. Se găsește în aproape toate fructele

19.08.2022
Vitamina cunoscută pentru imunitate care îmbunătățește starea de spirit. Se găsește în aproape toate fructele
Foto; Shutterstock

Vitamina C ne oferă mai mult decât un sistem imunitar puternic, ea poate îmbunătăți starea de spirit. Chiar dacă pare surprinzător există o legătură între consumul de vitamina C și buna dispoziție. Persoanele care au deficiență de vitamina C se simt deseori obosiți sau deprimați.

Unele studii au arătat că persoanele care au niveluri mai mici decât cele normale de vitamina C s-au simțit mult mai bine după ce au primit vitamina C.

Dar chiar și pentru persoanele despre care nu se știe că au un nivel scăzut de vitamina C, administrarea unui supliment de vitamina C ar putea ajuta starea de spirit.

Deficiența de vitamina C, asociată cu anxietatea

În unele studii, participanții au raportat că vitamina C le-a scăzut nivelul de anxietate. Este nevoie de mai multe cercetări. Cu toate acestea, este indicat să consumi multe fructe și legume bogate în vitamina C, precum portocale și ardei roșu.

Dacă iei și un supliment, încearcă să nu depășești limita superioară de 2.000 de miligrame de vitamina C pe zi. De asemenea, e indicată o discuție cu medicul înainte de a lua orice supliment.

Printre simptomele deficitului de vitamina C se numără:

  • Vindecarea grea a rănilor
  • Apar sângerări gingivale, nazale
  • Creşterea în greutate
  • Pielea este uscată, cu riduri
  • Stări de oboseală
  • Imunitate scăzută
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee