Trucuri testate pentru clătite delicioase

Dacă respectați câteva instrucțiuni, clătitele vor ieși perfecte.
  • Publicat:
Trucuri testate pentru clătite delicioase
Trucuri testate pentru clătite, foto Shutterstock

Nu aș fi crezut că este ceva special să faci clătite acasă. Poate că este primul desert pe care l-am gătit încă de când aveam 7 ani… Însă, am întâlnit prieteni dragi ce cumpărau foi de clătite din supermarket căci nu le ieșeau acasă… Și pentru că nu erau mulțumiți neapărat de gustul foilor de clătite din comerț, am cercetat unde greșeau atunci când încercau rețete de clătite acasă.

 

Cum să apreciezi cantitățile pentru clătite? Unii dintre prietenii mei se plictisiseră de copt clătite, căci au avut prea mult aluat. Nimic mai simplu. Pentru fiecare clătită, puneți o lingură și jumătate de făină albă.

Aluatul se lasă la odihnit

Un ou este de ajutor pentru un gust mai bun. Aluatul se lasă la odihnit cel puțin 5 minute. Este important  nu rămână cocoloașe. Puteți pune apă și /sau lapte, apă minerală sau chiar bere.

Pentru a avea clătite uniforme, puteți folosi o ceașcă pe care o umpleți similiar la fiecare clătită.

Un pic de ulei sau de unt în compoziția aluatului – de ce este importantă să se adauge

În aluatul de clătite se pun o linguriță de ulei, la circa 10 clătite pentru a vă asigura că nu se prind. Și unt topit este o idee bună pentru un gust deosebit al clătitelor.

Tigaia nonaderentă trebuie să fie fierbinte. Dar pentru siguranță se unge cu un strat subțire dar uniform de ulei sau unt.

Foc mediu constant – secret al coacerii foilor de clătite

Cel mai bine clătitele se coc la foc mediu constant. Dacă faceți o pauză, asigurați-vă că încălziți din nou tigaia optim. Încercați să găsiți timpul de gătire ideal pentru a nu le arde. Clătitele trebuie să fie ușor rumenite.

Puteți să le umpleți cu dulceață, gem sau magiun. Dar sunt delicioase și în varianta lor sărată. Brânză cu mărar, sau brânză cremă cu somon afumat – pot fi alte variante deliciose, mai ales dacă nu ați mai încercat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân