TOP cele mai proaste surse de proteine. Nu te ajută deloc să slăbești!

Unele alimente te pot ajuta în procesul de slăbire, dar există trei tipuri de proteine deloc sănătoase. Iată care sunt cele mai proaste surse de proteine.
  • Publicat:
TOP cele mai proaste surse de proteine. Nu te ajută deloc să slăbești!
Foto: envato

Este aproape imposibil să vrei să slăbești într-un mod sănătos și sustenabil dacă nu consumi proteine în fiecare zi. Pentru unii, proteina ajută ca senzația de sațietate să fie una pe termen lung, în timp ce pentru alții, acest macronutrient îi ajută să mențină sau să crească masa musculară. Proteina are și efect termic asupra alimentelor comparativ cu grăsimile sau carbohidrații, ceea ce înseamnă că organismul arde mai multe calorii atunci când le consumă. Deși proteinele sunt cruciale în procesul de slăbire, calitatea lor este extrem de importantă. Unele alimente te pot ajuta în procesul de slăbire, dar există trei tipuri de proteine deloc sănătoase. Iată care sunt cele mai proaste surse de proteine.

Cele mai proaste surse de proteine

Crenvurștii

Multe tipuri de crenvurști pot conține grăsimi saturate și pot fi încărcate caloric, factori care nu te ajută deloc în procesul de slăbire. Studiile arată că în urma consumului de alimente ultra-procesate, precum și crenvurștii, creșterea în greutate este inevitabilă. Dacă ești în căutarea alternativelor sănătoase, poți încerca crenvurștii de pui sau de curcan sau variantele vegetale. Bineînțeles, trebuie să citești eticheta, deoarece multe produse sunt bogate cu sodiu, grăsimi și conservanți.

Batoanele proteice

Doar pentru că pe etichetă scrie „baton proteic” nu înseamnă că din punct de vedere nutrițional este potrivit pentru procesul de slăbire. Multe dintre batoanele proteice pe care le întâlnim pe piață conțin zahăr adăugat, sodiu și grăsimi. Așadar, optează pentru variante de gustări mai sănătoase.

Pudră proteică din orez

Una dintre pudrele proteice mai puțin cunoscute este cea de orez. Multe persoane care au un stil alimentar vegetal optează pentru această variantă, dar în procesul de slăbire rezultatele nu sunt tocmai pe măsură. Proteina din orez nu este tocmai potrivită în procesul de slăbire pentru că este considerată incompletă din cauza nivelului redus de lizină, un aminoacid esențial.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân