Top alimente pentru creier, stimularea memoriei și concentrare

Iată o listă cu 9 alimente bune pentru creier pe care să le consumi pentru a te ajuta să înveți. Unele dintre ele sunt ideale înainte de examen!
  • Publicat:

Știm cu toții cum arată viața de student. Trebuie să memorezi și să înțelegi o cantitate uriașă de informație, dar în același timp este foarte important să ai grijă de sănătatea ta. Astfel, dacă menții o stare de sănătate bună, ai șanse mari să-ți atingi obiectivele din anul școlar, iar pentru asta trebuie să ai grijă de creier.

În principiu este foarte important să ai o dietă care să-ți mențină organismul și creierul pregătite pentru task-urile dificile, iar cercetările arată că anumite alimente sunt importante pentru sănătatea creierului și promovează performanța minții.

9 alimente bune pentru creier, când vrei să înveți

Fructele de pădure

Fructele de pădure conțin compuși esențiali, inclusiv antocianine, care ajută la îmbunătățirea performanțelor minții.

Citricele

Studiile arată că citricele ajută la accelerarea performanțelor minții și îmbunătățirea funcțiilor creierului.

Ciocolata, bună pentru creier

Ciocolata și produsele care conțin cacao sunt bogate în compuși precum flavonoide. În urma consumului de cacao crește circulația sangvină către creier și astfel e îmbunătățesc memoria și timpul de reacție.

Nucile

Nucile sunt bogate în nutrienți și conțin vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea creierului, inclusiv vitamina E și zinc. Consumul de nuci poate îmbunătăți starea mentală.

Ouăle

În urma consumului de ouă se îmbunătățește sănătatea creierului datorită concentrației de nutrienți, inclusiv vitamina B12, colină și seleniu, care se regăsesc în gălbenuș.

Avocado, bun pentru creier

Există cercetări care sugerează că în urma consumului de avocado se îmbunătățește performanța mentală. În fond, avocado este ideal pentru sănătatea generală a organismului.

Pește și fructe de mare

Din dietă nu ar trebui să lipsească peștele și fructele de mare, deoarece acestea îmbunătățesc memoria și îmbunătățesc calitatea sănătății creierului. De asemenea, în urma consumului de pește se încetinește declinul mental.

Sfecla

Sfecla este bogată în nitrați, ceea ce ajută la îmbunătățirea circulației sangvine către creier, la comunicarea celulelor nervoase și la sănătatea creierului. Studiile arată că în urma consumului de suc de sfeclă sunt îmbunătățite performanțele în privința examenelor.

Legume roșii, verzi, portocalii

Dacă alegi să crești cantitatea de legume verzi, roșii și portocalii pe care le consumi într-o zi, află că acestea îmbunătățesc cantitatea de nutrienți absorbită de organism și mențin creierul sănătos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân