Sucul de struguri oferă aceleași beneficii ca vinul roșu? Experții explică

  • Publicat:
Sucul de struguri oferă aceleași beneficii ca vinul roșu? Experții explică
Foto: Shutterstock

Unele studii sugerează că sucul de struguri roșii și mov ar putea oferi aceleași beneficii pentru inimă ca vinul roșu, scriu experții WebMD.

Printre acestea se numără:

  •  Reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge
  •  Reducerea colesterolului „rău” (LDL)
  •  Prevenirea deteriorarii vaselor de sânge din jurul inimii
  •  Ajută la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase

Strugurii sunt bogați în antioxidanți, precum resveratrol și flavonoide, care ne protejează sănătatea. Acești antioxidanți se găsesc mai degrabă în coaja, tulpina, frunzele și semințele strugurilor decât în pulpă.

Culoarea strugurelui ne spune câți antioxidanți are

Cantitatea de antioxidanți din struguri depinde de mulți factori, cum ar fi tipul de strugure, zona de unde e cules și cum e procesat. Strugurii care au o culoare mai închisă, cum sunt cei roșii închis sau mov, au o cantitate mai mare de antioxidanți decât strugurii albi sau verzi. La fel se întâmplă și în cazul vinului, cel închis la culoare are mai mulți antioxidanți decât cel alb.

Pe lângă sucul de struguri, și alte produse pe bază de struguri ar putea oferi beneficii similare – în ceea ce privește nivelul de antioxidanți – cum este vinul fără alcool, pudră cu extract de struguri.

Consumul de strugure întreg oferă și fibre

Cu toate acestea,  tot consumul clasic a întregului fruct este recomandat, întrucât acesta are avantajul suplimentar de a furniza și fibre.

De asemenea, când vine vorba de vin, trebuie să ținem cont că acesta conține alcool, astfel că e important să nu fie depășită cantitatea de un pahar pe vin (- preferabil, consumat în timpul mesei). Asta în cazul în care nu există contraindicații din partea medicului pentru consumul de alcool.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”