Și tu faci aceleași greșeli când alegi „mâncarea sănătoasă”?

Adevărul din spatele sintagmei „mâncarea sănătoasă”. Și tu faci aceleași greșeli când alegi ce să mănânci?
  • Publicat:
Și tu faci aceleași greșeli când alegi „mâncarea sănătoasă”?
Envato

Atunci când auzi că salata Kale este bună pentru sănătate sau că fructele gojii te ajută la creșterea imunității, ai lăsa orice ca să te duci să le cumperi. Doar că, pe principiul „Dacă e sănătos, numai așa ceva o să mănânc toată săptămâna” s-ar putea să faci aceeași greșeală pe care o face majoritatea dintre noi. Este foarte bine să cunoști tot ce este sănătos și benefic pentru organism, dar mai important este să știi când să te oprești. Să știi care este porția care chiar te ajută.

Nucile de Brazilia se găsesc peste tot acum, în orice supermarket, chiar și în spațiul nostru autohton. Conțin Seleniu, un nutrient de care avem nevoie. Porția zilnică de Seleniu este de 55 micrograme, adică 0,000055 grame, și o singură nucă de Brazilia conține 95 de micrograme, deci peste limita medicală recomandată.

O cantitate prea mare de Seleniu poate produce diaree si stări de amețeală. Dacă sursa noastră de seleniu provine doar din nuci de Brazilia putem servi 4 sau 5 nuci pe zi.

Ciuperci

Despre ciuperci numai de bine, cu mențiunea că, dacă mergem personal la cules în pădurea din spatele casei trebuie să fim atenți pe ce punem mâna. Nu toate ciupercile sunt comestibile, iar unele tipuri pot fi fatale.

Ciupercile sunt gustoase, pline de nutrienți, cu puține calorii și da, pot reduce apariția cancerului. Dacă ești expert sau e vreun expert cu tine la cules de ciuperci, fă-o cu încredere. Dacă nu, mai bine te duci și le cumperi din supermarket. O să fii in siguranță.

Citește și: Mâncarea „gunoi” nu înseamnă doar hamburgeri sau cartofi prăjiți, ci și pâine sau iaurturi. 8 alimente ultraprocesate pe care mulți le mâncăm crezând că sunt sănătoase

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline se toarnă prin picurare! Este foarte bun pentru inimă și este recomandat. Însă, dozarea lui este esențială deoarece uleiul de măsline este plin de grăsimi și de calorii. Maximum 2 linguri pe zi sunt de ajuns pentru a nu cădea în extrema în care chiar ceva bun îți va da kilograme în plus de care nu ai nevoie.

Apa

Știu, aici te-ai blocat puțin, și totuși… Ce se întâmplă dacă beai prea multă apă? E greu să ajungi să spui că bei prea multă apă într-o singură zi. De obicei, oamenii nu beau destulă, asta e clar.

Există, însă, câteva motive care te pot face să ajungi la această performanță de nedorit: persoanele care se simt tot timpul deshidratate, atleții, cum ar fi ultra maratoniști sau chiar copiii și bebelușii care nu au neapărat un control asupra cantității de apă consumată. Intoxicația cu apă sau hiponatremia este o afecțiune medicală ce apare atunci când bei prea multă apă într-un timp foarte scurt.

Simptome:

  • crampe musculare
  • dureri de cap
  • confuzie
  • greață
  • oboseală

Ciocolata

Ciocolată din belșug pentru aport de energie. Greșit. Știm că îți place, are antioxidanți, poate proteja arterele, dar o cantitate prea mare îți poate da peste cap întregul organism, plus că te poate face să te îngrași fără să îți dai seama de ce într-un timp așa de scurt.

Maximum 3, 4 pătrățele de ciocolată pe zi sunt suficiente, și neapărat trebuie să aibă o concentrație de minimum 70% ciocolată neagră.

În loc de concluzie

Pentru a fi complet în siguranță, urmează mereu următorul sfat: pentru fiecare fel de mâncare pregătit umple farfuria pe jumătate, și minimizează cantitatea de zahăr dintr-o zi.

Sursă: www.webmd.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân