Sfaturi de slăbire de la Dr. OZ!

Doctor OZ ne oferă acum câteva sfaturi „de aur” de care să ţinem cont atunci când vrem să pierdem în greutate!
  • Publicat:
Sfaturi de slăbire de la Dr. OZ!

Primăvara vine, de obicei, cu schimbări pe toate planurile sau, cel puţin, cu dorinţa de schimbare!

Şi pentru că slăbirea este unul dintre cele mai discutate subiecte printre femei, pentru că fiecare dintre noi îşi doreşte să atingă silueta ideală, pentru că ne-am săturat de diete care nu dau roade, înfometare şi sport pe pâine, Doctor OZ ne oferă acum câteva sfaturi „de aur” de care să ţinem cont atunci când vrem să pierdem în greutate!

 

Programează-ţi mesele pas cu pas, din timp!

În fiecare zi, încearcă să îţi faci un „meniul zilei” şi să îţi programezi orele şi conţinutul meselor din ziua respectivă. În acest fel nu vei mai ajunge să „mori de foame” şi să faci o alegere rapidă, dar nepotrivită în ceea ce priveşte produsele pe care le consumi.

Mănâncă fulgi de ovăz!

Ovăzul e prietenul tău cel mai bun. Conform Dr. Oz, consumul unui bol de fulgi de ovăz (cu lapte sau fierţi în apă) în fiecare dimineaţă, va preveni pofta de dulce şi foamea din restul zilei!

Bucură-te de grăsimile sănătoase!

Alimentele care conţin grăsimi bune, cum ar fi măslinele, somonul sau alunele te vor ajuta să te simţi sătulă şi plină de energie întreaga zi!

Găteşte, dar nu prăji!

Este posibil să fii obişnuită cu mâncărurile prăjite, dar există multe alte variante de a găti mâncarea sănătos, atât din punct de vedere al siluetei cât şi a stării generale de sănătate. În loc să le „omori” într-o tigaie de ulei, alege variante mai eficiente, cum ar fi gătitul în cuptor sau gătitul la aburi.

Hidratează-te!

Nu mai confunda foamea cu setea! Dr. OZ recomandă ca de fiecare dată când simţi că ţi-e foame, înainte să dai fuga la frigider, să bei un pahar cu apă! În acest fel îţi vei da seama dacă aveai cu adevărat nevoie de hrană sau pur şi simplu erai deshidratată.

Mănâncă mai încet!

Există şanse mari să te numeri şi tu printre persoanele care la fiecare masă mănâncă de parcă cineva urmează să le fure farfuria! Ia înghiţituri mici şi, eventual, încearcă să porţi o conversaţie în timpul mesei. Creierul are nevoie de câteva minute bune ca să-ţi transmită că eşti sătulă, deci după fiecare înghiţitură fă o pauza, astfel încât să nu mânânci mai mult decât ai nevoie.

Fă o plimbare!

Înainte de fiecare masă principală a zilei, încearcă să faci o mică plimbare! Nu numai că vei arde câteva calorii, dar după puţină mişcare vei fi mai puţin tentată să mănânci ceva nesănătos!

Măsoară-ţi…farfuria!

Alege porţii mici de mâncare şi nu încărca farfuria cu mai multă mâncare decât ai avea nevoie în mod normal. Studiile arată că o masă sănătoasă, atât din punct de vedere nutriţional cât şi pentru binele siluetei, ar trebui să încapă într-o farfurie de aproximativ 20 cm!

Fă sex…sănătos!

În loc să mănânci la cină o prăjitură plină de zahăr şi calorii, propune-i partenerului tău să încercaţi un alt fel de desert…în pat! Conform Dr. OZ, o partidă de sex nu numai că arde calorii, dar previne mâncatul în exces şi pofta de dulce!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”