Prânz sănătos în stil italian

Când aud de peşte, scoici sau caracatiţă îmi lasă gura apă. Sunt preferatele mele când vine vorba de proteine de bună calitate.

“Sunt îndrăgostită de Italia şi îmi place mâncarea italienească. Îmi plac fructele de mare şi mi-am dorit ca în locul acesta să regăsesc cât mai mult din osteriile din Italia”. Andreea nu crede în calitatea mâncării din meniurile stufoase cu foarte multe feluri, aşa că a selectat doar preparate delicioase, nu multe la număr, dar fiecare cu o poveste aparte, gătite impecabil de Chef Gheorghe Adrian Mozoc. Când am întrebat-o cum gestionează ingredientele pentru felurile de mâncare, Andreea mi-a spus că foloseşte doar produse italieneşti şi marfă proaspătă!

Intim şi cochet

Să nu îţi imaginezi că este un restaurant unde ţi-ai putea face nunta cu 200 de invitaţi. Nu la asta s-a gândit Andreea când a amenajat cu mult gust spaţiul. A recreat, cumva, atmosfera unui restaurant de familie din Peninsulă. Şi-a dorit un local intim şi cochet pentru prieteni, apropiaţi, vecini, pentru oamenii care apreciază calitatea ingredientelor. Pentru aceia care vor să mănânce sănătos, să aibă o dietă corectă. Eu am descoperit un loc foarte primitor, în care te simţi ca-ntr-o în familie. Şi, aşa cum v-am spus deja, eram entuziasmată aprioric că voi asista la gătitul unui carpaccio de caracatiţă, plus două reţete simplu de făcut cu peşte. Oricare dintre ele poate fi un exemplu de prânz sănătos care îţi asigură necesarul de proteine de calitate.

Carpaccio de caracatiţă

Se ia o caracatiţă de 2 kilograme, 2 kilograme şi jumătate şi se fierbe preţ de două ore în apă cu sare şi oţet de vin în care s-au pus cu dragoste legume sănătoase: apio, morcov, ceapă şi boabe de piper şi ienupăr. Apoi se scoate, se scurge şi se lasă timp de 4, 5 ore la o temperatură de 2, 3 grade pentru a se închega bine. Apoi se feliază cât mai subţire, se aşază pe un pat de rucola, se pune o lingură de ulei de măsline, se strecoară şi câteva boabe de piper roşu, sos de usturoi cu ulei de măsline şi pătrunjel din belşug. Nici eu, nici Andreea nu am avut vreun aport la această reţetă. Poate, doar dacă s-ar pune la socoteală că am devorat-o la final. Sau că am asistat la tăiatul feliilor subţiri de caractiţă şi aşezarea ei pe patul de rucola. În rest, prioritatea mea a fost să aşez câteva feliuţe fragede de caracatiţă pe o felie de focaccia aburindă şi să o savurez cu toate simţurile. Delicioasă!

File de doradă

Se încinge o lingură de ulei, apoi se pune fileul de doradă care se rumeneşte frumos pe ambele părţi. După ce se adaugă două, trei roşii cherry şi câteva bucăţele de sparanghel, se pun sare şi piper după gust. La final, se stinge peştele cu un vin alb, sec şi se adugă şi rozmarin proaspăt. La această reţetă eu am pus peştele în tigaie, iar Andreea a adăugat sare şi piper. În rest, greul a căzut tot pe Chef Mozoc. Noroc că e o reţetă atât de simplă că nu a avut nici el prea multe de făcut. Noi, din nou, am fost cele care am degustat bunătatea de doradă aburindă cu o salată al cărei dressing emana arome îmbietoare.

File de Spigola

Ca la reţeta anterioară, se încinge o lingură de ulei, apoi se pune în tigaie fileul de lup-de-mare. După ce s-a rumenit pe ambele părţi, se adugă în tigaie roşii uscate, coriandru, vin, piper roşu, rozmarin şi se mai lasă câteva minute. Apoi, se scoate şi se serveşte cu salată sau legume la tigaie sau la cuptor. La această reţetă n-am mai dus nici măcar greul savuratului, căci ne săturasem deja şi de vorbă şi de preparatele anterioare. Mirosea, oricum, divin!

Pagina 2 din 2