Ingrediente pentru cafea care înlocuiesc zahărul

Iată ce ingrediente pentru cafea poți adăuga astfel încât această licoare cu care ne începem diminețile să rămână o alegere sănătoasă.
  • Publicat:
Ingrediente pentru cafea care înlocuiesc zahărul
Ingrediente pentru cafea care înlocuiesc zahărul

Cafea cu lapte, cu zahăr, cu îndulcitori și câte alte variante delicioase mai există de care ne putem bucura. Ei bine, deși aceste arome ne bucură papilele gustative, să nu uităm că multe dintre ingredientele pe care le consumăm ne pot afecta sănătatea. Așadar, iată ce ingrediente pentru cafea poți adăuga astfel încât această licoare cu care ne începem diminețile să rămână o alegere sănătoasă.

Lapte vegetal

Fie că urmezi o dietă vegană sau fie că vrei să reduci consumul de produse lactate, produsele vegetale pot fi o alegere absolut delicioasă pentru băutura de dimineață. Când vorbim de laptele vegetal nu ne gândim doar la cel de soia, ci și la cel de nuci, ovăz, orez sau chiar migdale. Fiecare versiune conține proteine, un gust delicios și poți alege dacă să fie îndulcit sau nu. Mai mult, laptele vegetal conține trei nutrienți majori: carbohidrați, grăsimi și proteine, toți meniți să ofere o bună funcționare a organismului, dar și să reducă aciditatea cafelei, un aspect ideal pentru sănătatea dinților și a tractului gastrointestinal.

Laptele de vacă

Este recomandat ca un adult să consume zilnic 700ml de lapte de vacă, iar pentru a atinge această cantitate, adăugat în cafea poate fi o alegere ideală. Este o sursă de calciu, vitamina D și proteină, indiferent de procentul de grăsime pe care-l conține.

Ingrediente pentru cafea: Condimentele

Ce spui de puțină scorțișoară în cafea? Sau un strop de turmeric pentru mai multe beneficii pentru sănătate? Scorțișoara ajută la echilibrarea glicemiei și este o variantă ideală cu care putem înlocui zahărul. Un alt condiment destul de popular este turmericul, care conține antioxidanți și care are calități antiinflamatorii, dar și potențialul de a reduce durerile și dezvoltarea demenței.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân