Ce presupun dietele pentru bărbați și cum să scape de burtă prin alimentație

Chiar și bărbații pot urma un regim alimentar, dar din punct de vedere nutrițional, dietele pentru bărbați sunt cu mult diferite.
  • Publicat:
Ce presupun dietele pentru bărbați și cum să scape de burtă prin alimentație
Foto: shutterstock

În general dietele sunt greu de urmat, sunt complicate, necesită timp și uneori pot fi nesănătoase sau restrictive. Chiar și bărbații pot urma un regim alimentar, dar din punct de vedere nutrițional, dietele pentru bărbați sunt cu mult diferite. Ei au nevoie de mai multe calorii, mai multă proteină, fibre, iar toate astea depind de factori precum dimensiuni, vârstă și activitate. Mai mult, bărbații sunt mai predispuși să acumuleze grăsime viscerală comparativ cu femeile. Grăsimea viscerală este acea grăsime depozitată în zona abdominală care ne ridică riscului de diabet de tip 2, hipertensiune și trigliceride crescute.

Dietele pentru bărbați au la bază câteva criterii:

  • Sunt sustenabile- adică mesele nu sunt restrictive și pot fi consumate pe perioade extinse
  • Sunt eficiente- au la bază cercetări care sprijină scăderea în greutate
  • Sunt echilibrate din punct de vedere nutrițional
  • Sunt simple

Dietele pentru bărbați în funcție de nevoi

Dieta Weight Watchers, cea mai bună dintre toate

Dieta Weight Watchers este cea mai cunoscută dintre toate. Acest regim alimenta nu presupune eliminarea anumitor grupe de alimente și poate fi o opțiune ideală pentru bărbații care nu vor să renunțe la preparatele preferate. De asemenea, poate fi ținută pe termen lung pentru că ajută la îmbunătățirea relației pe care o ai cu mâncarea.

Dieta flexitariană, cea mai bună pe bază de plante

Dieta flexitariană are la bază consumul de vegetale, adică de fructe, legume, cereale integrale, nuci, semințe și leguminoase. Spre deosebire de regimul vegan sau vegetarian, dieta flexitariană nu elimină produsele de origine animală, ci îți permite să te bucuri de carne și pește cu moderație. Un lucru impresionant despre ea: te protejează de bolile cronice precum cancer, boli cardiovasculare și diabet de tip 2.

Dieta Paleo, cea mai bogată în proteine

Dieta paleo este bogată în proteine, scăzută în carbohidrați și are la bază obiceiurile alimentare din era paleolitică. Această dietă presupune consumul de carne, fructe de mare, fructe și legume, dar nu include îndulcitorii artificiali, alimentele procesate, leguminoasele, produsele lactate și cerealele. Este o dietă eficientă pentru reducerea greutății și nu implică reguli și restricții.

Dieta South Beach, cea mai scăzută în carbohidrați

Dieta South Beach este un plan alimentar destul de popular care presupune consumul redus de carbohidrați și este bogată în proteine și grăsimi sănătoase. Această dietă se împarte în trei faze, iar fiecare are un set specific de reguli. Toate cele trei faze limitează consumul de alcool, grăsimi saturate și alimente bogate în carbohidrați și zahăr rafinat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân