Consumaţi ghimbir în băuturi, salate şi alte preparate delicioase!

Ghimbirul este de origine asiatică, iar după mii de kilometri parcurşi montat pe spatele cămilelor a ajuns şi la alte civilizaţii. În culturile indiană şi chinezească s-a folosit de milenii pentru a calmă problemele digestive. Chinezi, greci şi romani au considerat această plantă ca fiind Yang (mâncarea fierbinte) care echilibrează Ying (mâncarea rece).
Consumaţi ghimbir în băuturi, salate şi alte preparate delicioase!

Salată de ghimbir

Ingrediente: 2 buc. ghimbir proaspăt; o salată verde; un castravete; un morcov; un mango; 3 linguri de ulei de măsline presat la rece; o  lingură de suc de lămâie; o linguriţă de muştar; o linguriţă de miere;  sare şi piper.

Mod de preparare: decojiţi ghimbirul şi tăiaţi-l în fâ[ii sau felii subţiri. Rupeţi salata cu mână şi puneţi-o într-un castron. Tăiaţi castravetele în felii subţiri, cojiţi morcovul şi tăiaţi-l în felii subţiri. Apoi, tăiaţi mango în cuburi şi puneţi-l deoparte.

Pentru dressing: amestecaţi uleiul de măsline, sucul de lămâie, muştarul şi mierea într-un bol mic sau cu ajutorul unui blender, pentru a formă un amestec omogen. Se condimentează cu sare şi piper după gust. |n castronul cu salată, adăugaţi celelalte ingrediente şi amestecaţi bine. Adăugaţi la final dressingul!