Constipația: 3 sucuri cu efect laxativ

Dacă te confrunți cu constipația, iată trei sucuri pe care să le încerci pentru a ameliora simptomele. De preferat, trebuie să le consumi dimineața.
Constipația: 3 sucuri cu efect laxativ
Constipația: 3 sucuri bune pentru eliberare

Multe persoane se confruntă cu constipația din când în când, iar aceste momente pot fi destul de inconfortabile. În general, constipația ocazională apare atuni când resturile de transportă prin sistemul digestiv mult prea lent. Atunci când simția nevoia să te eliberezi, poți încerca anumite remedii laxative acasă. Mai exact, o alegere potrivită ar putea fi sucurile.

Constipația: care sunt cele mai comune simptome?

Constipația este de cele mai multe ori definită ca mai puțin de trei ”ieșiri la toaletă” pe săptămână. Printre simptome reamintim:

  • scaun tare
  • senzația de blocaj la nivelul rectului
  • încordare pentru a produce defecația
  • senzație de evacuare incompletă
  • nevoia de a ajuta golirea rectului cu ajutorul mâinilor sau degetelor

Sucuri care pot ameliora constipația

Dacă ai decis să bei sucuri pentru a elimina constipația, o cantitate mică este suficientă. Pentru rezultate bune, Clinica Cleveland recomandă adulților să bea jumătate dintr-un pahar de suc, o dată pe zi, de preferat dimineața.

Sucul de prune

Unul dintre cele mai populare sucuri care elimină constipația este sucul de prune. Un pahar de suc de prune conține 2.6 grame de fibre, adică undeva la 10% din necesarul zilnic recomandat. În timp ce fibrele sunt necesare pentru a avea scaun, sorbitolul din sucul de prune ajută la înmuierea fibrelor, făcându-le astfel să treacă mai ușor. De asemenea, sucul de prune este o sursă ideală de fier și vitamina C.

Sucul de mere

Sucul de mere are un efect laxativ delicat. De cele mai multe ori este recomandat copiilor care se confruntă cu constipația, dar totodată poate produce un disconfort intestinal atunci când este consumat în cantități mari.

Sucul de pere

Sucul de pere este o altă opțiune ideală, deoarece conține de patru ori mai mult sorbitol față de sucul de mere. Și acesta este recomandat copiilor care se confruntă cu constipația.

Alte băuturi

Te poți elibera chiar și în urma unui amestec destul de cunoscut: apă caldă cu lămâie. Alte băuturi care pot avea efect laxativ sunt cafeaua, ceaiurile sau fluidele calde în general.

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL
Recomandări: