Chef Florin Dumitrescu – sfaturi pentru masa de Crăciun!

Cine spune ca ingredientele şi preparatele bucătăriei tradiţionale româneşti nu pot alcătui un meniu desăvârşit din punct de vedere culinar? Chef Florin Dumitrescu, unul dintre cei trei juraţi ai emisiunii “MasterChef” de la Pro Tv, le oferă celor care vor găzdui masa de Crăciun sfaturi preţioase şi inedite.
Chef Florin Dumitrescu – sfaturi pentru masa de Crăciun!

Cine spune ca ingredientele şi preparatele bucătăriei tradiţionale româneşti nu pot alcătui un meniu desăvârşit din punct de vedere culinar?

Chef Florin Dumitrescu, unul dintre cei trei juraţi ai emisiunii “MasterChef” de la Pro Tv, le oferă celor care vor găzdui masa de Crăciun sfaturi preţioase şi inedite.

Înainte de aperitiv, musafirilor li se poate servi o gustare tipic românească alcătuită din puţină untură de porc sau unt frecat cu usturoi şi sare, murături tăiate mărunt şi stropite cu puţin ulei de măsline, împreună cu o palincă bună, care “le va deschide negreşit apetitul”, crede juratul “MasterChef”.

Masa se poate deschide cu un aperitiv format din preparate specific româneşti: şorici, cârnaţi afumaţi tăiaţi foarte subţire, brânză proaspată, zacuscă, toate acompaniate de un vin roşu, preferatul lui Florin.

“Pentru primul fel de mâncare vă sugerez să alegeţi ceva simplu, uşor, care să va ajute să duceţi la bun sfârşit o masă formată din 3 sau 4 feluri: o supă cremă de legume cu crutoane, în care aruncaţi câte ierburi proaspete doriţi sau, dacă vreţi să gustaţi ceva cu “spirit de Crăciun”, vă recomand o supă cremă de dovleac, cu nucşoară şi scorţişoară.

Credeţi-mă, are un gust fabulos, demenţial, mai ales dacă fierbeţi dovleacul în supă de pui”, adaugă Florin.