Băuturi pentru sănătatea oaselor. 4 variante care te feresc de fracturi

Iată patru sugestii de băuturi pentru sănătatea oaselor pe care să le introduci în dietă pentru a preveni riscul de apariție a fracturilor.
  • Publicat:
Băuturi pentru sănătatea oaselor. 4 variante care te feresc de fracturi
Foto: shutterstock

Încă de mici ni s-a spus că oasele sănătoase ne ajută să avem un corp puternic, dar mai ales că dacă bei zilnic un pahar de lapte te vei bucura de mai multă mișcare chiar și atunci când înaintezi în vârstă. Într-adevăr, anumite băuturi cresc cantitatea de calciu din organism și servesc ca nutrienți esențiali oaselor, indiferent de vârstă. Nutrienții precum calciu, magneziu, vitamina K, vitamina D, fosfor, vitamina C, bor și potasiu sunt esențiali pentru sănătatea oaselor. Din fericire, aceștia se regăsesc în fructe, legume, leguminoase, nuci, semințe și proteină slabă.

Băuturi pentru sănătatea oaselor

Smoothie de prune uscate

Schimbă-ți rutina de dimineață cu un smoothie bogat în nutrienți care să servească sănătății oaselor. Un smoothie din prune uscate este excelent pentru oase puternice, deoarece ele conțin vitamina K, fosfor, bor și potasiu. Toate acestea lucrează la unison pentru a sprijini structura oaselor și pentru a le proteja de fracturi odată cu înaintarea în vârstă.

Ceaiul verde

O altă băutură simplă care te poate ajuta să ai oase puternice este ceaiul verde, iar asta datorită antioxidanților și a compușilor pe care îi conține și care reduc stresul oxidativ. Componenții bioactivi din ceaiul verde reduc riscul de apariție a fracturilor și îmbunătățește densitatea de minerale din oase. În urma unui studiu s-a descoperit o creștere drastică a densității osoase în primii 3-5 ani de la menopauză.

Sucurile verzi

Dacă nu consumi suficiente verdețuri în viața de zi cu zi, atunci poate că o idee bună este să le bei. Pe lângă faptul că ele oferă organismului vitamine, minerale și fibre, contribuie totodată la sănătate și structura osoasă.

Chefirul

Chefirul este o băutură fermentată și probiotică și ajută la îmbunătățirea densității minerale din oase. Oferă 9 grame de proteină, 25% din necesarul zilnic de calciu și 20% din necesarul zilnic de fosfor, dar și 12% din necesarul zilnic de vitamina D.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân