Ai încerca acest truc japonez pentru a slăbi mai uşor?

De câte ori ai citit interviuri în care modele, actriţe de la Hollywood sau antrenori de fitness susţin cu tărie că secretul siluetei lor este faptul că “beau multă apă”? Mai bine zis, de câte ori ai citit asta şi nu ţi-a venit să crezi?
  • Publicat:
Ai încerca acest truc japonez pentru a slăbi mai uşor?

De câte ori ai citit interviuri în care modele, actriţe de la Hollywood sau antrenori de fitness susţin cu tărie că secretul siluetei lor este faptul că “beau multă apă”? Mai bine zis, de câte ori ai citit asta şi nu ţi-a venit să crezi?

În momentul în care apa este considerată principala explicaţie din spatele unei siluete zvelte este uşor să crezi că este, de fapt, o simplificare a unui regim de viaţă şi de antrenament mai complexe. Pe de altă parte, hidratarea în numele sănătăţii şi frumuseţii nu este un simplu trend al zilelelor noastre  – în unele culturi este un ritual foarte apreciat şi cu o istorie îndelungată.

De exemplu, dacă ne gândim la Japonia, ţara cu cea mai mare speranţă de viaţă şi deseori considerată cea mai sănătoasă din lume. O practică foarte populară în Japonia este să bei apă imediat după ce te trezeşti,  pe stomacul gol – un obicei care se crede că poate ţine la distanţă bolile,  slăbeşte şi susţine o viaţă lungă şi sănătoasă. Deşi nu există foarte multe studii în privinţa obiceiului de a bea apă pe stomacul gol, există suficiente studii care sprijină beneficiile apei asupra organismului.

  • Poate ameliora durerile de stomac

Dacă te trezeşti deseori cu dureri de stomac sau stări de greaţă, acest obicei japonez ţi-ar putea fi de ajutor. Un studiu publicat în revista Digestive Diseases and Sciences susţine că doar apa poate fi un remediu mai eficient pentru durerile de stomac decât administrarea unui antacid (se pare că apa diluează acidul din şi restabileşte nivelul pH-ului din organism). Rezultatul? Când începi ziua cu un pahar de apă pe stomacul gol ameliorezi starea de greaţă şi te simţi mai plină de energie!

  • Te împiedică să mănânci prea mult la micul dejun

Dacă nu vrei să întreci măsura la micul dejun sau la prânz, apa te poate ajuta să-ţi apetitul sub control. Un studiu prezentat de American Chemical Society (ACS) arată că persoanele că în cazul persoanelor care beau suficientă apă se reduce şi pofta de alimente prăjite.

  • Tenul tău s-ar putea îmbunătăţi

Un organism hidratat ar putea duce la o textură mai bună a tenului. Un studiu făcut in 2007 susţine ca o jumătate de litru de apă adăpugat la dieta zilnica poate ajuta circulaţia sângelui în zona pielii. Truc: Bea în fiecare dimineaţă pe stomacul gol un pahar de apă cu sucul de la o jumătate de lămâie, astfel pielea rămâne proaspată şi întinsă.

Cel mai mare avantaj al acestui truc de slăbit? Dacă încerci acest mic ritual nu o să te coste nimic, cel mai probabil o să ai multe beneficii!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân