6 metode să ții post intermitent

Atât femeile, cât și bărbații pot ține post intermitent și este recomandat în special persoanelor care sunt predispuse la tulburări alimentare.
  • Publicat:
6 metode să ții post intermitent
6 metode să ții post intermitent

Postul intermitent a devenit destul de popular în ultimii ani și tot mai multe persoane apelează la această metodă pentru a scăpa de kilogramele în plus, dar și pentru a aduce o schimbare în stilul alimentar și, pe bună dreptate! Pe lângă faptul că ajută în procesul de slăbire, îmbunătățește sănătatea metabolismului și ajută la extinderea duratei de viață. Există câteva metode prin care poți ține post intermitent, mai exact șase la număr, așadar sigur unul dintre ele ți se potrivește.

Fiecare metodă poate fi eficientă în felul ei, dar modul în care aceasta funcționează depinde de la un individ la altul. Din fericire, acest stil alimentar este potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbați și este recomandat în special persoanelor care sunt predispuse la tulburări alimentare. Ține minte că atunci când încerci postul intermitent, calitatea dietei este crucială. Așadar, este exclus să te gândești la mâncărurile nesănătoase (junk food Iată care sunt cele șase metode de post intermitent pe care le poți încerca.

Post intermitent: metoda 16:8

Metoda 16:8 presupune să ții post timp de 16 ore (indicat pentru bărbați, în timp ce pentru femei sunt indicate 14-15 ore). În fiecare zi trebuie să urmezi acest stil alimentar, iar în restul de 8-10 ore trebuie să ai cel puțin 2-3 mese.

Metoda 5:2

Această dietă presupune ca timp de două zile să consumi 500-600 de calorii, iar în restul de cinci zile să mănânci normal.

Metoda Eat Stop Eat

Această metodă presupune ca o dată sau de două ori pe săptămână să ții post intermitent timp de 24 de ore.

O zi da, una nu

Așa cum numele sugerează, prin această metodă trebuie să ții post intermitent o zi da, una nu. Fie consumi foarte puține calorii, fie nu consumi deloc.

Post intermitent: Dieta Războinicului

Nu este o dietă nouă, ci una care a făcut furori în ultimii ani, iar asta pentru că se încurajează consumul de cantități mici de fructe și legume pe timpul zilei, iar la cină este nevoie de o masă cât mai bogată în calorii.

Sari peste mese

Un alt mod prin care poți ține postul intermitent este de a sări peste una sau două mese, mai ales atunci când nu simți nevoia să mănânci sau pur și simplu nu ai timp pentru asta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân