Detoxifiere rapidă de 3 zile: energie, piele hidratată, sistem imunitar de fier!

Turbo Detox... sau 3 zile de detoxifiere ca la carte, asistată de nutriţionist şi o întreagă echipă de profesionişti.
  • Publicat:
Detoxifiere rapidă de 3 zile: energie, piele hidratată, sistem imunitar de fier!
Am avut o perioadă dificilă şi am hotărât că a venit vremea unui detox. Unul scurt, tocmai pentru că ştiam de anul trecut că organismul meu nu rezistă o perioadă mai mare de 3-5 zile fără dulciuri şi brânzeturi. Da, ele îmi sunt plăcerile vinovate! Oricât m-aş strădui, mai ales dacă traversez o perioadă stresantă, totul rămâne la stadiul de proiect. Tocmai pentru că detox-ul în sine nu este o experienţă zen, ci una destul de solicitantă pentru organism.
 
De ce o cură de detoxifiere?
 
La ultima şedinţă de colonohidroterapie din toamnă (da, fac de două ori pe an aşa ceva), medicul Cristina Mirică îmi povestise pe-ndelete despre importanţa detoxului. Tot dânsa îmi explicase despre toxinele din surse externe (aer, alimente, apă, medicamente, alcool, tutun), dar şi cele produse în interiorul corpului nostru rezultate în urma proceselor metabolice normale. Atunci am înţeles mai bine că dezechilibrele nutriţionale, insuficienţa depozitelor de minerale din organism şi alergiile alimentare pot permite acumulări excesive de toxine în interior.
 
“Toxinele se acumulează astfel în celulele grase şi în membranele celulare şi devin  un fel de otravă internă. Iar când când corpul nostru este supus stresului, el eliberează aceste substanţe chimice toxice prin fluxul sangvin, creând în acest fel mai mult stres şi îmbolnăvind organismul”, mi-a explicat Cristina Mirică.
 
Dânsa a continuat să îmi explice de ce un program de curăţare generală este ideal pentru a ajuta mecanismele interne să funcţioneze optim, pentru a apăra organismul de toxine, pentru a scăpa de dependenţe (zahăr, alcool, nicotină), pentru a face schimbări în stilul de viaţă. 
 
După discuţia din toamnă am citit şi nişte cercetări care arătau că detoxifierea organismului ajută la vindecarea sau ameliorarea unei game foarte largi de probleme precum: depresia, durerile articulare, durerile de spate, probleme ale pielii, oboseală cronică, probleme emoţionale, pierderea libidoului, letargie şi multe alte simptome ale vieţii agitate şi pline de stres din zilele noastre.
 
Ştiam că prietenii mei de la DelMar Medical SPA au programe eficiente de detoxifiere. Am ales Turbo Detox, un program de 3 zile de detoxifiere asistată de nutriţie optimă şi proceduri ce ajută organismul să elimine toxinele.
 
Ziua 1
 
Pe principiul că “de luni merg la sală”, eu luni, la 9.30 am ajuns la sediul centrului, într-o zonă frumoasă, lângă parcul Herăstrău. Hrana mea pe întreaga zi mă aştepta cuminte într-o pungă din hârtie reciclată, marca Iconic Health by Camelia Şucu. Ştiam că această cură detox presupune o alimentaţie non-toxică, ce presupune câteva reguli de bază, pe care mi le-a explicat, chiar în acea dimineaţă medicul Cristina Mirică:
 
 
  • Un consum preponderent de legume, fructe, seminţe, nuci crude, cereale integrale (amaranth, mei, hrişcă), quinoa, orez integral, germeni (vlăstari), de preferat organice (sau cât mai naturale), şi cât mai neprocesate (crude, sucuri); 
  • Legumele şi fructele să fie cele de sezon, cu o proporţie mai mare a celor alcaline;
  • Un consum adecvat de apă filtrată;
  • De evitat în această perioadă – carne rosie, organe, lactate, alimente procesate, conserve, zahăr, sare, grăsimi saturate, cafea, nicotină. 
În acea zi, ca şi în următoarele, am avut parte de Basic Detox, adică de 4 sucuri naturale din fructe şi legume (pentru orele 10, 12, 16, 18), un pliculeţ cu tărâţe de psyllium ce trebuia dizolvat în primul suc, o salată şi un supliment proteic la prânz (chifteluţe din quinoa sau tofu) plus o supă la cină. Mi-a plăcut faptul că erau numerotate şi scria clar ora la care trebuie consumate. 
 
 
Sucul de la ora 10, Sprijin digestiv (din ananas, măr verde, lime şi ghimbir), a fost urmat de un masaj Detox Vital realizat cu un ulei special (cu ceai verde şi vitamina E), cu efect anti radicali liberi şi de regenerare celulară. Ştiam că masajul stimulează metabolismul, sporeşte fluxul sangvin şi stimulează circulaţia limfatică.
 
Ceea ce nu ştiam – şi mi-a spus terapeutul exact înainte de a intra – era faptul că beneficiile lui se resimt în întregul organism: sistemul imunitar este stimulat, acumulările toxice din limfă sunt eliminate, durerile cronice şi cele acute se diminuează considerabil, iar constipaţia şi problemele intestinale se ameliorează. După aproape o oră de masaj, aveam o stare de toropeală plăcută generată, probabil şi de relaxarea aşa, de dis-de-dimineaţă. 
 
Am avut parte, însă, de o zi mai agitată, pentru că de băiatul meu cel mic se lipise o viroză urâtă. Însă, aveam la îndemână sucurile, pe care le-am băut, cu mici decalaje, la orele fixate: la 12 Rezervă alcalină (din spanac, broccoli, măr verde şi lime); la 16 Detox mix (din sfeclă roşie, măr verde, fructe de pădure, tulină de ţelină şi lămâie) şi la 18 Grepfrut mentolat (din grepfrut roşu, ananas, mentă, ghimbir). La 14 am mâncat o salată de quinoa cu chifteluţe din ciuperci, morcov, migdale şi fănă de in, iar seara, la 20, nu îmi era foame deloc. Aproape forţat, am mâncat supa cremă de broccoli, pentru că mă simţeam sătulă.
 
Ziua a doua
 
Marţi, după o noapte cam chinuită şi nedormită (v-am povestit că băiatul meu cel mic era răcit tare), la 10, mi-am continuat cura detox cu sucul Tinereţe celulară( din fructe de pădure şi mr verde), la 12 Explozie de vitamine (din măr verde, pătrunjel, castravete şi lămâie), ca, pe la 13.30, să mă delectez cu o salată de sfeclă şi chifteluţe cu quinoa.
 
Nu exagerez dacă spun că au fost cele mai bune chifteluţe pe care le-am mâncat vreodată. La 14 am dat, din nou o fugă la Del Mar medical SPA, unde am avut parte de o împachetare corporală Detox Green. Mai întâi, pielea mi-a fost exfoliată cu săruri marine şi uleiuri esenţiale anti stres. Apoi, terapeuta mi-a aplicat gelul activator anticelulitic. Am aflat că acel concentrat de ceai verde stimulează detoxifierea organismului, înlăturând toxinele, topind produii toxici hidrosolubili şi accelerând procesele de eliminare a “deşeurilor” din organism. Împachetarea se realizează în Capsula Dermalife Spa Feng Shui, o chestiune care face şi saună umedă şi saună uscată, cromoterapie, raze infraroşii, vibromasaj, sistem vitaminizant şi mineralizant, aromaterapie.
 
 
Pentru a potenţa efortul terapeutei şi beneficiile împachetării detox, la 16 am băut sucul Piele frumoasă (din castravete, măr verde, morcov, lămâie şi ardei gras), la 18 sucul Revitalizant alcalin (din castravete, măr verde şi tulpină de ţelină), iar seara am mâncat o supă cremă.
 
Ziua a treia
 
 
Am început ultima zi de detox cu sucul Bună dimineaţa (din morcov, măr verde, lapte de susan), iar la 12 cu Digestie uşoară ( din fenicul, măr verde, castravete, mentă şi ghimbir). Am mâncat un pic mai devreme chifteluţele din susan (salata revigorantă am dat-o unor colege, pentru că mă simţeam sătulă) şi am fugit la şedinţa de hidrocolonoterapie cu doamna doctor Cristina Mirică.
 
În timpul procedurii ce elimină toxinele din colon, am aflat mai multe despre această procedură. Balonarea, constipaţia, diareea, durerile şi disconfortul abdominal, durerile de cap, „ceaţa pe creier”, oboseala cronică, iritaţiile pielii, durerile articulare sunt semne clare că intestinul nostru suferă.
 
“Prin hidrocolonoterapie se îndepărtează materiile toxice stagnante, iar colonul îşi recapătă integritatea şi funcţiile”, mi-a spus Cristina Mirică, cea care creează programele nutriţionale de detoxifiere de la Iconic Health. Şi tot dânsa mi-a explicat cât de important este cum se prepară aceste sucuri. Metoda presării la rece are, de departe, avantajele de a păstra intacte vitaminele, enzimele şi mineralele aflate în fructele şi legumele crude. Spre deosebire de sucul obţinut prin centrifugare care „franjurează” aceste substanţe atât de necesare unei nutriţii sănătoase.
 
În loc de concluzie
 
În contextul în care cele trei zile s-au nimerit a fi dificile din cauza virozei puternice a băieţelului meu cel mic, sucurile pline de vitamine şi enzime m-au făcut, se pare, să trec mult mai uşor peste nopţile nedormite. Am avut energie, m-am simţit sătulă şi, la finalul celor 3 zile, uşoară ca un fulg. 

Şi, pentru că am şi făcut nişte măsurători cu un device inteligent de la centrul SPA, spun doar atât: organele mele funcţionau ca cele ale unui copil de 12 ani.
 
Dacă aş fi scris acest material pentru un tabloid, cu siguranţă titlul ar fi fost: „Cum să-ţi întinereşti organele cu 25 de ani în 3 zile”. Însă, pentru că nu acesta este scopul meu, vă spun că, am simţit pe pielea mea (la propriu), ce înseamnă o infuzie de vitamine şi enzime într-o perioadă stresantă şi cum trebuie făcut un detox profesionist, nu după ureche.
Fiecare procedură (masaj, împachetare, hidrocolonoterapie) a completat şi potenţat beneficiile unei nutriţii detox, ajutând la eliminarea toxinelor din sânge, limfă, piele. Într-adevăr, mi-am simţit pielea mai hidratată, mi-a trecut mai rapid o răceală ce o duceam pe picioare şi, DA! am avut mai multă energie!
 
Foto: Vichy, Iconic Health, Del Mar Medical SPA
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Biorezonanța Asyra: cum funcționează și ce beneficii are
Recomandări: