Sporturi anti-plictiseală: snorkeling, înotul cu delfini, zborul cu parapanta şi 2 alternative de criză

Cea mai scumpa si mai exotica alternativa se poate petrece in locuri cu adevarat indepartate de Romania, dar merita toti banii. Este vorba de inotul alaturi de delfini. Acestia sunt special antrenati.
  • Publicat:
Sporturi anti-plictiseală: snorkeling, înotul cu delfini, zborul cu parapanta şi 2 alternative de criză
Sporturi anti-plictiseala: snorkeling, inotul cu delfini si zborul cu parapanta

Probabil vi s-a întâmplat să mergeţi la sala de sport şi să vă macine o plictiseală groaznică, chiar dacă ştiţi bine că exerciţiile vă sunt benefice.

Sau să mergeţi la înot şi, chiar dacă vă face mare plăcere, să vă gândiţi: “Eu ce mai fac acum?”.

Ştiţi oare care sunt cele mai bune remedii sportive antiplictiseală? Noi am găsit cinci dintre ele.

Se consideră că plictiseala e cel mai mare inamic al activităţii sportive. Îi excludem pe cei care spun că nu au timp să facă sport pentru că aceasta este într-adevăr doar o scuză, în condiţiile în care câteva exerciţii vă iau 15 minute după ce vă beţi cafeaua dimineaţa. Dacă însă mişcările la aparate vă plictisesc de moarte, iar la cele cardio credeţi că o să leşinaţi de lipsă de chef, aveţi la dispoziţie alternative cu adevărat antrenante şi posibile inclusiv pentru începători.

Cea mai scumpă şi mai exotică alternativă se poate petrece în locuri cu adevărat îndepărtate de România, dar merită toţi banii. Este vorba de înotul alături de delfini. Aceştia sunt special antrenaţi. Ce şi vi se întâmplă în cadrul unei asemenea şedinţe? Doi delfini simpatici şi categoric inteligenţi vin lângă voi şi vă îndeamnă să puneţi mâna pe ei. Îi luaţi de aripioarele pe care vi le arată instructorul şi urmează doar să daţi din picioare. Plecaţi la o plimbare în ocean alături de unele dintre cele mai inteligente şi mai frumoase animale din lume. E ca şi cum aţi pleca într-o plimbare prin paradis în care mai pierdeţi şi calorii.

Vorbim însă de cea mai scumpă alternativă. Urmează un sport nu la fel de scump, dar la fel de spectaculos – zborul cu parapanta. Se practică şi la noi în ţară şi nu are un preţ catastrofal. Zborul e lipsit de riscuri dacă vă ascultaţi instructorul şi vă pune în mişcare toţi muşchii, chiar dacă nu vă vine să credeţi. Aceasta deoarece gravitaţia e mai puternică decât orice altă forţă. Mai puteţi în vara aceasta să faceţi scufundări cu adevărat spectaculoase la vecinii greci sau turci. Dimineaţa vă urcaţi pe un vas, unde aveţi toate facilităţile pentru o zi întreagă, şi plecaţi în larg. Aici, vă puteţi scufunda alături de instructori. Din nou, forţa apei vă pune la bătaie toţi muşchii.


Dacă tot vă aflaţi în aceste zone, nu ezitaţi să faceţi snorkeling în golfuri curate. Echipamentul nu costă mult. În plus, puteţi vedea şi peşti coloraţi şi caracatiţe. Dacă aveţi instinct de vânător, un harpon vă ajută să “vânaţi” o cină cu peşte şi fructe de mare prinse de dvs. Efortul fizic este cu adevărat intens şi 20 de minute cu ochii în apă echivalează cu 20 de bazine înotate în forţă.

Variantele low cost

Şi acum să trecem la două variante extrem de ieftine de sport care se pot face în România în tot timpul anului, inclusiv când ninge. Vă luaţi o bicicletă şi strabateţi drumurile şerpuite dintr-o pădure. Cei care locuiesc la oraş au la dispoziţie pădurile care se află la periferie. Efortul faţă de o plimbare pe asfalt cu bicicleta se măreşte de 9 ori. În plus, respiraţi aer curat de pădure. E obligatoriu să faceţi sport într-un mediu curat pentru că altfel, simultan cu efortul, inhalaţi şi mai mulţi poluanţi din aer.


Şi o altă activitate care nu necesită efort financiar este alergatul nu pe asfalt sau pe stadion, ci pe dealuri. Le găsiţi spre exemplu la doar 80 de kilometri de Capitală, deci nu vă costă benzina mult până acolo. Terenul accidentat opune rezistenţă şi se consideră că aveţi un consum calori de 7 ori mai mare decât dacă aţi alerga pe teren plat. Şi peisajul vă face să uitaţi de orice urmă de plictiseală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”