Şerveţelele umede, nelipsite în bagajul de vacanţă! Cum le alegi pe cele mai potrivite?

Servetelele umede sunt o varianta comoda de curatare a tenului. Folositi-le doar ca solutie de moment, atunci cand nu aveti la indemana trusa de cosmetice. Acestea curata pielea, dar nu o hidrateaza.
  • Publicat:
Şerveţelele umede, nelipsite în bagajul de vacanţă! Cum le alegi pe cele mai potrivite?

A venit vara şi odată cu ea şi vacanţa mult dorită. Rezervările la hotel sunt făcute, biletele de avion sunt cumpărate mai rămâne de făcut bagajul. Ce luăm cu noi în bagaj? Haine, pantofi, bijuterii şi, nu în ultimul rând, cosmetice. Ce nu trebuie să ne lipsească din bagajul de vacanţă în materie de cosmetice sunt şerveţelele umede fie pentru demachierea pielii, fie pentru zona intimă.

Autoritatea pentru protecţia consumatorilor recomandă o serie de reguli de care trebuie să ţinem cont atunci când cumpărăm şerveţele umede:

  • Să fie uşor de folosit – ambalajul trebuie să reţină suficientă umezeală. Şerveţelele ambalate în tuburi sau cutii tind să reţină umezeala bine, dar sunt de obicei mai greu de transportat. Pacheţele care se resigilează sunt mai uşor de folosit, însă s-ar putea să nu reţină umezeala atât de bine.
     
  • Să cureţe bine – serveţelele umede sunt o variantă comodă de curăţare a tenului. Foloseşte-le doar ca soluţie de moment, atunci când nu aveţi la îndemână trusa de cosmetice. Acestea curăţă pielea, dar nu o hidratează.
     
  • Să fie plăcute la atingere – şerveţelele nu trebuie să fie nici prea ude, dar nici prea uscate.
     
  • Parfumate sau neparfumate – ca să fie umede, şerveţelele sunt impregnate cu o serie de ingrediente şi ca să miroasă frumos s-ar putea să conţină şi parfum. Atenţie la reacţia pielii  la folosirea şerveţelelor care conţin parfum.
     
  • Şerveţele umede certificate organic conţin peste 95% ingrediente organice. Ingredientele de cea mai bună calitate fac ca şerveţelele să fie foarte moi şi delicate cu pielea voastră sau a bebeluşului.

Atenţie! Serveţele umede sunt o metodă bună care ne ajută să ne menţinem proaspete. Ca şi în cazul săpunului pentru zona intimă, trebuie optat pentru şerveţelele umede special create pentru zona intimă, care au un pH neutru, evitându-le pe cele antibacteriene, care au o concentraţie prea puternică de substanţe care să distrugă germenii. Folosiţi serveţele umede intime, dar doar pentru zona externă. Astfel, evitaţi înlocuirea florei normale cu una patogenă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”