Tartă cu mere şi scorţişoară – desert rapid de Crăciun

Tartă cu mere şi scorţişoară de Crăciun • Rețetă ușoară - ingrediente și mod de preparare • La ce temperatură se coace tarta de mere cu scorțișoară
19.12.2020
Tartă cu mere şi scorţişoară – desert rapid de Crăciun

Dacă desertul clasic de Crăciun, cozonacul, ţi se pare prea banal şi ai chef de ceva dulce, dar care nu pică greu la stomac şi nu are la fel de multe calorii, îţi propunem o tartă cu mere şi scorţişoară.

Îţi garantăm că gustul acestui desert îi va impresiona pe cei dragi, iar mireasma care îţi va învălui căminul te va duce cu gândul la copilărie.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această delicioasă tartă cu mere și scorțișoară şi modul de preparare!

Tartă cu mere și scorțișoară – ingrediente pentru 6 porții

  • 1 aluat foietaj
  • 6 mere
  • o lămâie
  • o linguriţă rasă de scorţişoară
  • 100 grame de zahăr pudră pentru decor
  • 6 linguri de smântână (cea mai grasă)
  • 50 grame de unt
  • 2 ouă
  • o mână de făină

Tartă cu mere și scorțișoară – mod de preparare

Întindem foietajul cu grijă, doar puţin, cu sucitorul, cât să se întindă să ajungem la suprafaţa dorită.

Cu o farfuriuţă de desert, decupăm în aluat 6 forme, câte una pentru fiecare porţie.

Ungem cu o pensulă formele din aluat, cu gălbenuş, apoi găurim aluatul cu furculiţa.

Curăţăm merele şi le punem într-un vas cu apă şi zeamă de lămâie. Tăiem merele în felii cu o grosime 5 mm.

Punem feliile de măr pe formele de aluat, pe rotund în formă de floare. Le aşezăm pe toată suprafaţa, apoi continuăm pe înălţime, până facem un turnuleţ din feliile de măr.

Punem zahăr pudră şi puţin unt pe fiecare tartă.

Lăsăm la cuptor pentru aproximativ 15 minute, la 180 de grade Celsius, până când vedem că foietajul a crescut şi zahărul se caramelizează la suprafaţă.

Amestecăm smântâna cu zahărul pudră şi cu scorţişoara.

Această tartă cu mere și scorțișoară se servește caldă, însă nu fierbinte, cu amestecul de smântână, zahăr şi scorţişoară deasupra, să se topească.

Dacă v-a plăcut rețeta de tartă cu mere și scorțișoară, încercați să faceți și trandafiri din mere. Arată fabulos pe orice masă festivă!

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Desert de Crăciun cu o notă italiană
Desert de Crăciun cu o notă italiană
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața