Gazpacho (supă rece) de legume proaspete

Gazpacho - o supă rece de legume - a fost inventat special pentru a fi consumat vara. Este un amestec perfect de legume proaspete şi savuroase, oferind o senzaţie de răcoare şi revigorare în zilele fierbinţi ale acestei perioade.
Gazpacho (supă rece) de legume proaspete

Gazpacho – o supă rece de legume – a fost inventat special pentru a fi consumat vara. Este un amestec perfect de legume proaspete şi savuroase, oferind o senzaţie de răcoare şi revigorare în zilele fierbinţi ale acestei perioade.

Asiguraţi-vă că folosiţi legume proaspete şi de bună calitate pentru această reţetă.

Număr de porţii: 8

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

6 roşii coapte, decojite şi tocate
1 ceapă roşie, tocată mărunt
1 castravete decojit, fără seminţe, tocat
1 ardei gras, roşu sau verde, fără seminţe, tocat
2 tulpini de ţelină, tocate
1-2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
2 linguri de arpagic proaspăt, tocat mărunt
1 căţel de usturoi, pisat
1/4 cană de oţet din vin roşu
1/4 cană ulei de măsline
2 linguri de zeamă de lamâie, proaspăt stoarsă
2 linguriţe de zahăr
sare şi piper proaspăt măcinat, după gust
6 picături de sos Tabasco sau după gust
1 linguriţă de sos Worcestershire (nu adăugaţi pentru varianta vegetariană)
4 căni de sos de roşii

Mod de preparare:

Amestecaţi toate ingredientele cu ajutorul unui blender, până când supa ajunge la consistenţa pe care o doriţi.

Puneţi supa într-un recipient de sticlă, ceramică sau plastic, acoperiţi ermetic şi păstraţi câteva ore la frigider, pentru o savoare mai puternică.

Se serveşte rece, cu crutoane dacă doriţi.

Sursa: Mediafax