Cartofi dulci „prăjiţi” la cuptor: un deliciu sănătos, cu puţine calorii!

Ţi-e poftă de cartofi prăjiţi, dar nasturii de la pantaloni te avertizează că vor ceda în cazul în care te laşi pradă acestei plăceri vinovate? Ignoră avertismentele şi prepară rapid o gustare sănătoasă, dar la fel de delicioasă: cartofi dulci „prăjiţi” la cuptor!
Autor: Paula Rotaru
Cartofi dulci „prăjiţi” la cuptor: un deliciu sănătos, cu puţine calorii!

Ţi-e poftă de cartofi prăjiţi, dar nasturii de la pantaloni te avertizează că vor ceda în cazul în care te laşi pradă acestei plăceri vinovate? Ignoră avertismentele şi prepară rapid o gustare sănătoasă, dar la fel de delicioasă: cartofi dulci „prăjiţi” la cuptor!

Iată reţeta pentru a obţine cei mai savuroşi (şi sănătoşi) cartofi „prăjiţi”!

Citeşte aici şi care sunt beneficiile consumului de cartofi dulci!

Ingrediente:

– 2 cartofi dulci (sau unul mare)

– 2 linguri de ulei de măsline

– un praf de sare

– piper proaspăt măcinat

– câteva frunze proaspete de rozmarin tocate (sau uscat)

– opţional, o linguriţă de paprika afumată

Mod de preparare:

Spală bine cartofii, îndepărtează (sau nu, după preferinţe) coaja, apoi taie-i pe lungime în bastonaşe groase. Pune-le într-un bol încăpător, adaugă uleiul de măsline, sarea, piperul şi rozmarinul, apoi amestecă bine, astfel încât toate bucăţile să fie „înmiresmate” de condimente.

Într-o tavă de cuptor, aşază o foaie specială de copt, iar pe aceasta adaugă cartofii.

Lasă la cuptorul preîncălzit în prealabil pentru aproximativ 35 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius. Scoate tava din cuptor şi lasă cartofii să se răcească preţ de câteva minute (aşa va fi mai uşor să îi scoţi din tavă, pentru că sunt lipicioşi atunci când sunt fierbinţi).

Poţi consuma aceşti cartofi delicioşi cu un sos de iaurt grecesc cu ceapă verde, castravete proaspăt şi zeamă de lămâie sau îi poţi folosi ca garnitură pentru diverse fripturi.