Moş Crăciuni „îmbrăcaţi” în căpşuni şi cremă de lămâie

Ai nevoie de un desert cu care să-i dai gata pe cei mici de Sărbători? Aceşti moşi Crăciuni în miniatură sigur vor fi atât pe placul lor, cât şi pe cel al invitaţilor de seamă pe care îi aştepţi de Crăciun. Ia un pix şi o foaie şi notează ingredientele, apoi apucă-te de treabă!
Moş Crăciuni „îmbrăcaţi” în  căpşuni şi cremă de lămâie

Ai nevoie de un desert cu care să-i dai gata pe cei mici de Sărbători?

Aceşti moşi Crăciuni în miniatură sigur vor fi atât pe placul lor, cât şi pe cel al invitaţilor de seamă pe care îi aştepţi de Crăciun.

Ia un pix şi o foaie şi notează ingredientele, apoi apucă-te de treabă!

Ingrediente pentru cremă: jumătate de ceaşcă de caju înmuiat în apă, zeama şi coaja de la o lămâie, 3 linguriţe de sirop de agave, jumătate de linguriţă de esenţă de vanilie, 2 linguriţe de apă, 2 linguriţe de ulei de cocos topit, un praf de sare. Pentru haina “moşilor” ai nevoie de 10-15 căpşuni mari, bine coapte.

Preparare: se amestecă toate ingredientele până se obţine o cremă cu textură fină. Se lasă la frigider pentru două ore. Căpşunile se spală şi se taie în partea de sus, formându-se o căciuliţă, peste care vom adăuga moţul din cremă. Crema de lămâie se introduce într-o pungă, care se ciupeşte la capăt, şi se ornează căpşunile. Pentru ochii moşului, pot fi folosite seminţe de susan sau bombonele rotunde mici colorate.

Sursa foto: onegreenplanet.org

Plăcintă cu brânză dulce
Plăcintă cu brânză dulce