Lorelei Bratu, antreprenor ”Grasă nu înseamnă că eşti şi urâtă, proastă sau leneşă!”

Lorelei Bratu se fotografiază în ţinute vestimentare şi postează pe reţele sociale pentru a inspira femeile să fie încrezătoare chiar dacă au kilograme în plus.
  • Publicat:
Lorelei Bratu, antreprenor ”Grasă nu înseamnă că eşti şi urâtă, proastă sau leneşă!”
Lorelei Bratu, star social media ”Grasă nu înseamnă că eşti şi urâtă, proastă sau leneşă!” foto Adriana Şerbănescu

”Cine a mai pomenit o grasă căreia îi place de ea, care se pozează în chiloţi şi face tot ce are chef? Nu îmi doresc să mă placă toată lumea.” spune Lorelei Bratu, cunoscută în reţele sociale pentru fotografiile ei pline de culoare în care încurajează femeile să fie ele însele indiferent de numărul de kilograme. ”Mă bucur de fiecare dată când femeile care mă urmăresc îmi scriu că au schimbat ceva la ele şi  faptul că mă văd pe mine le face să îşi reconsidere relaţia cu propriul corp.”

CSÎD: Cum a fost perceput la început demersul tău în lumea online unde încurajezi femeile să se iubească aşa cum sunt?
Lorelei Bratu:
Ştiam de la început că e un subiect greu de digerat. Până la urmă am început să fac asta tocmai pentru că îmi doresc să schimb percepţia asupra femeilor cu forme din România, îmi doresc să fim mai toleranţi şi să acceptăm această diversitate, fie ea de formă a corpului, culoarea pielii sau orientarea sexuală.
Îmi doresc să văd la televizor, în reviste şi în reclame femei care arată ca mine, îmi doresc să înţelegem cu toţii că suntem diferiţi, că avem trupuri diferite şi că e perfect normal să fie aşa.

Kilogramele nu ne definesc ca persoane

CSÎD: Ce înseamnă corpul tău pentru tine?
Lorelei Bratu:
Este o parte importantă din mine, dar nu e tot ce reprezint.
Modalitatea prin care încerc să schimb lumea.
Motivul pentru care îmi iei tu acum acest interviu. 🙂
Este casa mea cât timp locuiesc pe acest pământ şi mă ajută să fac toate lucrurile pe care mi le doresc şi care mă fac fericită.

Lorelei Bratu

CSÎD: Ce înseamnă kilograme în plus în accepţiunea ta?
Lorelei Bratu:
Nu înseamnă absolut nimic pentru mine. Nu poţi să reduci calitatea unui om sau să cântăreşti valoarea unei persoane prin numărul de kilograme. E inadmisibil să hotărăşti că cineva merită să fie iubit sau apreciat în funcţie de numărul pe care îl poartă la haine. Ne-a fost inoculată prea mult timp ideea că să fii grasă e cel mai grav lucru care ţi se poate întâmpla pe lumea asta. În percepţia oamenilor, să fii grasă înseamnă atât de multe lucruri: că eşti urâtă, ne-sănătoasă, leneşă, proastă. Să fii grasă înseamnă eşec. Gras înseamnă dizgraţios. Dar cine spune că nu poţi să fii grasă şi frumoasă, grasă şi de succes, grasă şi sexi, grasă şi inteligentă, grasă şi sănătoasă, grasă şi fericită?
Să fii grasă înseamnă pur şi simplu că eşti grasă şi atât. Numărul de celule grase pe care corpul tău le are, nu te defineşte pe tine că persoană şi nici nu-ţi dictează valorile, ori frumuseţea. Gras nu e un cuvânt rău, e doar o formă de a descrie corpul cuiva.

Despre acceptarea corpului în care trăieşti

CSÎD: Care este relaţia ta cu corpul tău?
Lorelei Bratu:
Să zicem că avem o relaţie trainică. El mă susţine pe mine, eu îi dau ce are nevoie. Suntem oneşti unul faţă de celălalt. Şi ne acceptăm reciproc. Ar fi şi păcat să fie altfel. Până la urmă ne naştem şi murim cu un singur corp. Ţine doar de noi dacă ne războim toată viaţa sau dacă facem pace şi ne ţinem de mână. În momentul în care ai încredere în tine, îţi iubeşti corpul şi ştii că eşti o persoană valoroasă indiferent de măsura pe care o porţi la haine, asta vei transmite mai departe celor din jur. Şi oamenii te vor trata exact aşa cum le transmiţi tu. Tu conduci jocul ăsta!

Lorelei Bratu

CSÎD: Crezi  că o siluetă silfidă este un drum mai uşor spre a fi acceptat, iubit sau pentru a avea succes?
Lorelei Bratu:
Cred că este o iluzie, care a reuşit să mă ţină şi pe mine prinsă în această capcană o bună bucată de vreme. Îmi imaginam că în momentul în care voi fi slabă, toate problemele vieţii mele vor dispărea ca prin minune şi voi fi cea mai fericită femeie. 
Numai că ce să vezi, faptul că slăbeşti nu te transformă ca prin magie într-o persoană mai inteligentă, mai creativă, mai iubită, mai împlinită sau cu mai mult succes. Te face doar mai slabă. Toate celelalte lucuri care nu-ţi plac la tine vor rămâne tot acolo.
Ce mi se pare foarte periculos în acest tip de gândire e că amâni tot timpul să faci lucuri care te fac fericită pentru atunci când vei slăbi. Ţin minte că aveam o listă lungă de lucruri pe care urma să le fac când slăbeam: să merg la plajă, să port fuste scurte, să am un iubit. Dar ce te faci dacă n-o să fii niciodată suficient de slabă? Asta înseamnă că n-o să trăieşti niciodată cu adevărat?

CSÎD: Cum arată garderoba ta?
Lorelei Bratu:
E plină de rochii, fuste, cămăşi şi tot felul de gablonţuri, bijuterii din aur. Ador culorile şi piesele vestimentare care urmăresc linia corpului. Şi sandalele cu toc pe care sunt capabilă să le port şi pe zăpadă. 
Ştii, există tot felul de reguli care spun ce ar trebui să porţi şi ce să nu porţi dacă eşti grasă. Nu cred în nici una dintre ele. Cred că femeile indiferent de câte kilograme au ar trebui să se îmbrace fix cum îşi doresc şi să poarte haine care să le facă să se simtă seducătoare şi puternice. Să se trezească dimineaţa, să se uite în oglindă şi să-şi pună următoarea întrebare: cine vreau să fiu astăzi? Şi să-şi aleagă ţinuta în funcţie de asta. Treaba asta cu modă nu e aşa de complicată precum pare. E despre ce simţi, cine vrei să fii, ce iubeşti. E o construcţie. Un film. De la tocuri la parfum. Spui o poveste.

Fotografii de Adriana Şerbănescu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân